SKOLĒNU AKTĪVAS DALĪBAS VEICINĀŠANA AR INTERAKTĪVĀM SPĒLĒM VĀCU VALODAS KĀ SVEŠVALODAS STUNDĀS 10. KLASĒ - Baranova, Olga (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba nosaukums ir “Skolēnu aktīvas dalības veicināšana ar interaktīvām spēlēm vācu valodas kā svešvalodas stundās 10. klasē”. Tēma ir aktuāla, jo skolu izglītības reformas projekts "Skola 2030" pievērš lielu vērību interaktīvo mediju izmantošanai mācību procesā. Šī gadījuma pētījuma mērķis ir izpētīt, vai un kā interaktīvo spēļu izmantošana nodarbībās var veicināt skolēnu aktīvu dalību mācību procesā. Mērķa sasniegšanai tika izpētīti projekta “Skola 2030” materiāli, studēta metodiskā literatūra par mācīšanas veidiem, didaktiskiem un psiholoģiskiem aspektiem, spēļu veidiem, kā arī veikta skolēnu anketēšana pirms un pēc pedagoģiskās izmēģinājumdarbības un sešu ekspertu anketēšana. Pedagoģiskā izmēģinājuma laikā tika secināts, ka interaktīvās spēles sekmē skolēnu aktīvu dalību stundā, tomēr nevar aizvietot tradicionālās metodes.

The title of the bachelor thesis is "Promoting students’ active participation through interactive games in German as a foreign language lessons in 10th grade". The thesis is topical because the school education reform project "Skola 2030" pays great attention to the use of interactive media in the learning process. The purpose of this study is to investigate whether and how the use of interactive games in the classroom can promote students' active participation in the learning process. In order to achieve the goal, the materials of the "School 2030" project were studied, as well as methodical literature on teaching methods, didactic and psychological aspects, types of games were studied, as well as questionnaires of students before and after the pedagogical trial and questionnaires of six experts were conducted. During the pedagogical activities, it was concluded that interactive games contribute to the active participation of students in the lesson, however, they cannot replace traditional methods.
ENCOURAGING LEARNER PARTICIPATION IN GERMAN LESSONS WITH INTERACTIVE GAMES IN 10TH GRADE
Keywords: Izglītības zinātnes; interaktīvās spēles; aktīva dalība; motivācija; vācu valodas kā svešvalodas stunda