Bērni Č.Dikensa romānos - Svilāne, Aija (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba mērķis ir atklāt, kādā veidā autora personīgās dzīves pieredze – atstumtība un vientulība bērnībā – ir atspoguļota daudzos viņa romānu varoņos. Tāpat šī tēma ir attīstīta tālāk – kritizējot sabiedrību, kurā dažādu sociālo slāņu bērni cieš no tirānijas, atstumtības un vientulības, paši savās mājās, skolā, gan strādājot algotu darbu, vai speciālajos darba namos. Darba mērķis ir parādīt, ka ar savu rakstnieka spalvu Č. Dikenss ir veicinājis daudzas sociālās reformas Lielbritānijā, un to, ka viņš bija populārs gan savā laikā, gan šodien tieši sava talanta un humānās nostājas dēļ.

The aim of this Bachelor Paper is to reveal the way in which Ch. Dickens’s personal experience such as abandonment, loneliness is called to life in many of his characters. Also the theme of this work is to develop further – criticising a society, in which children of different social classes suffer from tyranny, abandonment also at their paid-jobs or workhouses. The aim of this work is to show that by his writer’s pen Dickens caused many social reforms alive in Great Britain: both by his talent and position of humanity, and that this is a reason of his popularity at Victorian time and nowadays.
Children in Ch. Dickens's Novels
Keywords: Filoloģija