Bidens tripartita fitoķīmiskais izvērtējums - Kokina, Ksenija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bidens Tripartita fitoķīmiskais izvērtējums. Kokina K., zinātniskais vadītājs Mg. chem., pētniece Valkovska V. Bakalaura darbs, 35 lappuses, 39 attēli, 15 tabulas, 32 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Literatūras apskatā ir aprakstīts trejdaivu sunīšu (Bidens Tripartita) bioloģiskais raksturojums, to īpašības un fitoķīmiskais sastāvs. Darbā ir veikta tējas “Trejdaivu sunīša tēja NATEJA” analīze. Tējai ir noteikta antibakteriālā aktivitāte pret gram-pozitīāam un gram-negatīvām baktērijām. Analizēts fitoķīmiskais sastāvs, izmantojot augstas efektivitātes šķidrumu hromatogrāfiju un masspektrometriju. Iegūtie rezultāti ir salīdzināti ar zinātniskajā literatūrā pieejamo informāciju.

Phytochemical evaluation of Bidens Tripartita. Kokina K., supervisor Mg. Chem. researcher Valkovska V. Bachelor’s thesis, 35 pages, 39 figures, 15 tables, 32 literature references, 2 appendices. In Latvian. The literature review describes the biological characteristics, properties and phytochemical composition of Bidens Tripartita. The thesis is based on the analysis of tea “Trejdaivu sunīša tēja NATEJA”. Antibacterial activity of tea was determined using gram-positive and gram-negative bacteria. Phytochemical composition was analysed by high performance liquid chromatography and mass spectrometry. The results were compared with the available information in the scientific literature.
Phytochemical evaluation of Bidens Tripartita
Keywords: Ķīmija; TREJDAIVU SUNĪŠU TĒJA; FLAVONOĪDI; ANTIBAKTERIĀLĀ AKTIVITĀTE; AUGSTI EFEKTĪVĀ ŠĶIDRUMU HROMATOGRĀFIJA