Eiropas Savienības lauksaimniecības politikas ieviešana Latvijā - Zariņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2020)
Šajā darbā ir analizēta Eiropas savienības lauksaimniecības politika, kā tā ir īstenota Latvijā. Šajā darbā ir atrodams tas, kāda veida atbalsta pasākumi ir veikti, attiecībā pret zemniekiem. Gan mazajām, gan vidējajām saimniecībām. Īpaši ir pievērsta uzmanība jaunajiem lauksaimniekiem un to, kāda veida atbalsts ir pieejams, lai veicinātu gados jaunu cilvēku interesi iesaistīties lauksaimniecībā. Darbā ir atrodama informācija par to, kāda veida politika ir attiecībā uz iespēju iegūt finanšu resursus jaunajiem, mazajiem un vidējajiem lauksaimniekiem. Kāda veida programmas ir veiktas, lai veicinātu jauniešu interesi par lauksaimniecību, kā arī mazinātu nevienlīdzību starp pilsētām un lauku teritorijām.

In this work the author analyzes the implementation of agricultural policy of the European Union in Latvia. This work describes the implemented agricultural measures for small and big farms. Extra attention is devoted to young farmers and the available support from the government for promotion of interest in agriculture. Work describes the available financial support policies for all farmers. It also talks about what measures have been put in effect to equalize the available resources between cities and rural areas.
Implementation of European Union agricultural policies in Latvia
Keywords: Politikas zinātne; Lauksaimniecība; Ieviešana; Jaunie lauksainieki; Mazās un vidējās saimniecības; Paaudžu nomaiņa