Lorawan tehnoloğijas lietošana ar Raspberry Pi vārteju - Oļehnovičs, Edgars (Latvijas Universitāte, 2019)
Teorētiskajā daļā tiek pētītas lietu interneta un LoRaWAN tehnoloģijas iespējas no klienta un servera viedokļa. Darba praktiskās daļas mērķis ir izveidot Raspberry Pi vārteju, kura spēj uztvert sensoru datus. Dati no vārtejas tiek apstrādāti izmantojot The Things Network, Loraserver un AllThingsTalk iespējas. Atslēgvārdi: Raspberry Pi, IoT, lietu internets, LoRaWAN.

LORAWAN TECHNOLOGY USAGE VIA RASPBERRY PI GATEWAY In the theorethical part author researches Internet of Things and LoRaWAN technology from client and server perspective. The aim of practical part is to create Raspberry Pi gateway, which can collect data from sensors. The data from gateway is collected via The Things network, Loraserver and AllThings Talk platforms. Keywords: Raspberry Pi, IoT, Internet of Things, LoRaWAN.
Lorawan technology usage via Raspberry Pi gateway
Keywords: Datorzinātne; Raspberry Pi; IoT; lietu internets; LoRaWAN