Kriminālprocesuālā imunitāte. Advokāta kriminālprocesuālās imunitātes problēmas - Čīma, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbs “Kriminālprocesuālā imunitāte. Advokāta kriminālprocesuālās imunitātes problēmas.” Sniedz ieskatu Latvijas kriminālprocesā paredzētā institūta “kriminālprocesuālā imunitāte” un “advokāta kriminālprocesuālā imunitāte” izpratnē, konstatējot advokāta kriminālprocesuālās imunitātes robežas un problēmas, salīdzinājumu ar ārvalstu regulējumu un, norādot uz, autoraprāt, veiksmīgākiem un nepieciešamiem regulējuma grozījumiem. Pētot kriminālprocesuālos institūtus “kriminālprocesuālā imunitāte” un “advokāta kriminālprocesuālā imunitāte”, analizētas tiesību normas, vērtēti tiesību zinātnieku viedokļi un tiesu prakse, tādējādi apzinot tēmas problēmjautājumus un izvirzot ierosinājumus to risināšanai. Analizējot problēmjautājumus, tika konstatēts, ka, autoraprāt, Kriminālprocesa likumā ir nepieciešami atsevišķi grozījumi, kā arī tika sniegta, autora ieskatā, pareizāka tiesību normu izpratne. Darba mērķis ir apzināt kriminālprocesuālo institūtu “kriminālprocesuālā imunitāte” un “advokāta kriminālprocesuālā imunitāte” aktuālo problemātiku un, sniedzot priekšlikumus to risināšanai, pilnveidot Kriminālprocesa likuma regulējumu. Atslēgvārdi: Kriminālprocesa likums, kriminālprocesuālā imunitāte, advokāts, konfidencialiāte, advokāta kriminālprocesuālā imunitāte, pierādījumi.

Master's thesis "Criminal procedural immunity. Problems of Criminal Procedural Immunity of an Advocate." provides insight into the institutes of "criminal procedural immunity "of the Latvian Criminal procedure and the"lawyer's criminal procedural immunity", by establishing the limits and problems of the lawyer's criminal procedural immunity, doing comparison with foreign regulation and pointing to, in the authors view, more successful and necessary regulatory amendments. In researching criminal procedure institutes "criminal procedural immunity" and "lawyer's criminal procedural immunity", legal norms are analyzed, opinions of lawyers, legal scholars and case law were judged, thus identifying the issues of the topics and proposing solutions to them. Analyzing those issues, led to that, in the author’s view, the Criminal Procedure Law requires certain amendments, and, in the author's opinion, a better understanding of legal norms was provided. The aim of this thesis is to identify the current issues of the institutes criminal procedural immunity and the current issues of lawyer's criminal procedural immunity and to improve the regulation of the Criminal Procedure Law by giving recommendations how tosolve them. Keywords: Criminal Procedure Law, criminal procedural immunity, advocate, confidentiality, criminal procedural immunity of the advocate, evidence.
Criminal procedural immunity. Problems of Criminal Procedural Immunity of an Advocate
Keywords: Juridiskā zinātne; Kriminālprocesa likums; kriminālprocesuālā imunitāte; advokāts; konfidencialiāte; advokāta kriminālprocesuālā imunitāte