Nordea bankas paplašināšanās iespēju izvērtēšana. - Harkeviča, Diana (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir “Nordea bankas paplašināšanās iespēju izvērtēšana”. Nordea banka darbojas 8 dažādās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Norvēģijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā. Bakalaura darba mērķis ir noteikt, kurās valstīs ir vislielākās bankas paplašināšanas iespējas. Gala rezultāts bija atkarīgs no 3 komponentiem: ietekmējošo faktoru ekspertu vidējie vērtējumi, vidējais ekspertu nākotnes izaugsmes potenciāla novērtējums un vidējais ekspertu paplašināšanas iespējas novērtējums. Analizējot datus, tika secināts, ka vislielākas Nordea bankas paplašināšanas iespējas ir Norvēģijai, Dānijai un Polijai, bet vismazākas paplašināšanas iespējas ir Lietuvai. Bakalaura darba apjoms ir 72 lapaspuses. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām un 7 apakšnodaļām. Atslēgvārdi: uzņēmumu paplašināšana, koncentrācijas rādītājs, Herfindāla-Hiršmana indekss, normalizēšana, bankas

Bachelor work topic is: “Evaluation of Nordea bank's expansion option”. Nordea operates in 8 different countries - Finland, Sweden, Denmark, Norway, Latvian, Lithuania, Estonia and Poland. The objective of bachelor thesis is to determine which countries have the largest bank expansion potential. The end result was dependent on the 3 components: factors influencing expert average, the average expert assessment of the potential for future growth and the average expert evaluation of expansion options. Based on data analysis, it was concluded that the greatest Nordea expansion options are for Norway, Denmark and Poland, but the smallest expansion options are for Lithuania. Bachelor thesis consists of 72 pages. Thesis consists of 3 sections and 7 subsections. Keywords: business expansion, concentration ratio, Herfindahl-Hirschman index, normalization, banks
Evaluation of Nordea bank's Expansion Option.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmuma paplašināšana; koncentrācijas rādītājs; Herfindāla-Hiršmana indekss; normalizēšana; bankas