Metodes sociālo prasmju attīstībā pirmsskolā 3. vecumposmā - Drille, Līga (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba autore: Līga Drille Kvalifikācijas darba tēma: Metodes sociālo prasmju attīstībā pirmsskolā 3. vecumposmā. Kvalifikācijas darba mērķis: raksturot metodes sociālo prasmju veicināšanai pirmsskolā 3. vecumposmā. Darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti sekojoši darba uzdevumi: 1. Pedagoģisko un psiholoģisko literatūru analīze par sociālām prasmēm. 2. Raksturot sociālo prasmju veicināšanas metodes. 3. Veikt empīrisko pētījumu par metodēm sociālo prasmju attīstībā pirmsskolā 3. vecumposmā. Kvalifikācijas darba sastāvs: ievads, 2 daļas - teorētiskā un empīriskai pētījums, 4 tabulas, 7 diagrammas, 30 literatūras avoti, 2 pielikumi – intervijas anketa, rotaļu apraksts. Kvalifikācijas darba apjoms: 37 lappuses. Atslēgas vārdi: sociālās prasmes, 5 – 6 gadus vecu bērnu attīstības raksturojums, pedagoģiskais process, metodes, rotaļas, novērošana.

Author of the qualification work: Līga Drille The topic of the qualification work: Methods in the development of social skills in preschool in the 3rd age stage. The purpose of the qualification work: to describe the methods for promoting social skills in preschool in the 3rd age stage. To achieve the work goal, the following work tasks have been set: 1.Analysis of pedagogical and psychological literature on social skills. 2.Describing methods of promoting social skills. 3.To conduct an empirical study on the methods of social skills development in preschool in the 3rd age stage. Composition of the qualification work: introduction, 2 parts – theoretical and empirical research, 4 tables, 7 diagrams, 30 literature sources, 2 appendices – interview questionnaire, description of games. Volume of qualification work: 37 pages. Keywords: social skills, cooperation, development characteristics of 5 – 6 year - old children, pedagogical process, methods, games, observation.
Methods in the development of social skills in preschool in the 3rd age stage
Keywords: Izglītības zinātnes; Sociālās prasmes; 5 - 6 gadus vecu bērnu attīstības raksturojums; pedagoģiskais process; metodes; rotaļas