Rotaļu un spēļu izmantošana lasītprasmes apguves sekmēšanai 5-6 gadus veciem bērniem pirmsskolā - Sedvalde, Agija (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba autore: Agija Sedvalde Kvalifikācijas darba nosaukums: Rotaļu un spēļu izmantošana lasītprasmes apguves sekmēšanai 5-6 gadus veciem bērniem pirmsskolā Pētījuma objekts: pedagoģiskais process pirmsskolā Pētījuma priekšmets: 5-6 gadus vecu bērnu lasītprasme Pētījuma mērķis: teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt, kā ar rotaļām un spēlēm pirmsskolā veicināt 5-6 gadus vecu bērnu lasītprasmi Pētījuma saturs: Pētījuma teorētiskajā daļā tiek analizētas dažādu autoru teorētiskās atziņas, stāstīts par lasītprasmi, tā jēdzienu un nozīmi pirmsskolā, izpētītas vecumposmu īpatnības 5-6 gadu veciem bērniem, ar spēlēm un rotaļām veicināt bērnu lasītprasmi jau pirmsskolas vecumā. Pētījuma empīriskajā daļā tiek veikta bērnu zināšanu pārbaude lasītprasmes attīstībā. Tiek piedāvātas dažādas spēles un rotaļas bērniem veicinot lasītprasmi, notiek novērošana un veikta analīze. Pētījuma rezultāts atklāj, ka pedagogam ir jābūt radošam un jāpiedāvā bērniem interesējošas, aktuālas un bērniem lasītprasmju veicinošas dažādas spēles un rotaļas. Darbs satur: 33 lappuses, 4 tabulas, 8 attēli, 1 pielikums, 27 literatūras avoti

Author of the work: Agija Sedvalde Title of the qualification work: Use of toys and games to promote literacy learning for 5-6-year-old children in preschool Research object: pedagogical process in preschool Research subject: reading skills of 5-6-year-old children The purpose of the research: to theoretically clarify and practically verify how to promote the reading skills of 5-6-year-old children through play and games in preschool Content of the research: The theoretical part of the research analyzes the theoretical insights of various authors, talks about literacy, its concept and importance in preschool, investigates the age characteristics of 5-6 year old children, promotes children's literacy at preschool age with games and play. In the empirical part of the study, children's knowledge in the development of reading skills is tested. Different games and games are offered for children to promote literacy, observation and analysis are carried out. The result of the research reveals that the teacher must be creative and offer children interesting, topical and various games and games that promote children's reading skills. The work consists of: 33 pages, 4 tables, 8 images, 1 appendix, 27 references
Use of toys and games to promote literacy learning for 5- 6-year-old children in preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; lasītprasme; pirmsskola; valoda; rotaļa; spēle