Globāla rezervēšanas sistēmu izmantošana, kā reģionālas attīstības dzinējs tūrisma attīstībai Rīgas un Rīgas reģionā - Maļceva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2012)
Aizstāvēšanai iesniegtais maģistra darbs ir „Globālo rezervēšanas sistēmu ietekme uz tūristu skaitu pieaugumu Rīgas viesnīcās”. Darbā tiek pētīta globālo rezervēšanas sistēmu ietekme uz tūristu skaita pieaugumu Rīgas viesnīcās pēdējo gadu laikā. Pirmajā maģistra darba daļā tiek sniegta teorētiska informācija par elektronisko vidi un tās darbību globālajā tirgū, kā arī uzsvērts elektroniskā tūrisma īpatsvars. Otrajā maģistra darba daļā tiek analizēti esošie pētījumi un informācija par tūrismu, kā arī pievērsta īpaša uzmanība izmitināšanas industrijai, kā vienai no galvenajām elektroniskā tūrisma sfērām. Trešajā darba daļā tiek apskatīts speciālistu un sociālais viedoklis par rezervēšanas sistēmu darbību un to ietekmi uz Rīgas viesnīcām. ATSLĒGVĀRDI Globālas rezervēšanas sistēmasElektroniska vide Galamērķis

The theme of master’s work presented is “Global reservation system impact on the increasing number of tourists in Riga hotels”. In this master's work the global reservation system influence on the quantity of tourist increase in Riga hotels in recent years was explored. The first part of master's work is a description of the theoretical information about electronic environment and its work in global market arena, as well as individual attention was paid to the hospitality industry and its electronic environment. The second part of work consist the analysis of actual tourism information, well as individual attention was paid to the hotel industry, as a main tart of electronic tourism. The third part of master work consist survey, which divides in to two points of view, social and professional and is about reservation system work and its influence on the Riga hotels. KEYWORDS Global reservation systemsElectronic environment Destination
Global reservation system practical usage, as a main engine of development in tourism for Riga and Riga area
Keywords: Vadībzinātne