Bioloģisko upeņu komercdārza izveide Balvu novadā - Zeltiņa, Laura (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darba “Bioloģiskā upeņu komercdārza izveide Balvu novadā” mērķis ir veicināt Latvijā saražoto bioloģiskās augļkopības produkcijas apjoma palielināšanos. Maģistra darbā tiek risināta konkrētā problēma par pārāk mazo bioloģisko komercdārzu platībām Latvijā. Konkrētās problēmas risinājums tiek piedāvāts projekta veidā. Projekta ietvaros tiek izveidots bioloģisko upeņu komercdārzs 19 ha platībā. Problēmas izvirzīšanai tika veikts pētījums par augkopības nozari un tās attīstības iespējām Latvijā, tika noskaidrots arī nozares ekspertu viedoklis par bioloģiskās augļkopības nozares problēmām un attīstības virzieniem. Darbs sastāv no 87 lapaspusēm, 11 tabulām, 21 attēla un 41 pielikumiem, 52 literatūras un informācijas avotiem.

The aim of the master's thesis “Creation of a commercial organic blackcurrant garden in Balvi region” is to promote the increase of organic fruit production volume in Latvia. The master's thesis solves the specific problem of too small organic commercial garden areas in Latvia. The solution to the specific problem is offered in the form of a project.Within the framework of the project, a commercial blackcurrant garden with an area of 19 ha is created. In order to raise the problem, a study on the crop production sector and its development opportunities in Latvia was carried out, and also the opinion of industry experts on the problems and development directions of the organic fruit production sector was ascertained. The work consists of 87 pages, 11 tables, 21 figures and 41 appendices, 52 literature and information sources.
Creation of a commercial organic blackcurrant garden in Balvi region
Keywords: Vadībzinātne; projekts; projektu vadīšana; augļkopība; bioloģiskā saimniekošana; lauksaimniecība