Z/S "Briežkalni" saimnieciskās darbības attīstība - Ciematniece, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „„Z/S „Briežkalni” saimnieciskās darbības attīstība”. Maģistra darba mērķis ir veikt Z/S „Briežkalni” saimnieciskās darbības analīzi un, pamatojoties uz analīzes rezultātiem, sniegt priekšlikumus uzņēmuma attīstībai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodāļā tiek sniegts Latvijas lauksaimniecības nozares raksturojums, otrajā nodaļā - par saimnieciskās darbības analīzes izvērtēšanas informatīvo nodrošinājumu, bet trešajā nodaļā tiek veikts Z/S „Briežkalni” saimnieciskās darbības novērtējums. Darba noslēgumā autore izdara secinājumus par pētījuma procesā veiktās saimnieciskās darbības analīzes rezultātiem un sniedz priekšlikumus uzņēmuma finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no 96 lappusēm, tajās ietverti 15 attēli, 34 tabulas, 22 formulas un pievienoti 4 pielikumi. Atslēgvārdi: saimnieciskās darbības analīze, likviditāte, rentabilitāte, kalkulācija.

The topic of the thesis paper is „Development of economic activities in the farm "Briezkalni"”. The goal of the diploma paper is to make the economic analysis of the farm „Briezkalni” and based on the results of the analysis to provide recommendations for the further development of the company. Paper consists of four parts. The first part gives the characteristic of the agriculture in Latvia. The second part describes the informative ensuring for the assessment of economic operation analysis but the third part is devoted to the assessment of the financial situation in the farm „Briezkalni”. In the fourth part the author makes conclusions on the results of the economic operation analysis received during the study process and she provides recommendations for the improvement of the financial situation. Key words: analysis of economic operation, liquidity, profitability, calculation
Development of economic activities in the farm "Briezkalni"
Keywords: Ekonomika