Ķīnas piļu arhitektūra Minu un Ciņu dinastijas laikā. Aizliegtā pilsēta - Verhoturova, Inesa (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba tēma ir "Ķīnas piļu arhitektūra Minu un Ciņu Dinastijas laikā. Aizliegtā pilsēta". Šī darba mērķis ir aplūkot Ķīnas piļu arhitektūru Minu un Ciņu Dinastijas laikā, mēģināt plaši izpētīt Pekinas Aizliegtās pilsētas plānojumu un celtniecību, ka arī izpētīt Ķīnas tradīcijas un simbolismu, kura tika izmantota pilsētas celšanā. Trijās daļās tika apskatīta Ķīnas arhitektūra. Pirmajā nodaļā ir dota galvenā informācija par Pekinu kā galvaspilsētu, piļu arhitektūras attīstību, plānošanu un celšanu. Otrajā nodaļā saistīta ar Pekinas Aizliegtās pilsētas celšanu un plānojumu. Pēdējā nodaļā ir atklāti materiāli kuri bija nepieciešami lai uzceltu šo grandiozo pilsētu. Ķīnieši izmantoja dažādus materiālus, bet tomēr priekšroku deva tieši koku materiāliem. Darbā ir aplūkotas Ķīnas pilis, kas dod mums iespēju vairāk uzzināt par Ķīnas tradīcijām, kultūru un arhitektūru.

The topic of the Bachelor work is "Chinese imperial architecture of the Ming and Qing Dynasties. The Forbidden City". The aim of this work is to examine Chinese imperial architecture of the Ming and Qing Dynasties and and is an attempt to study about the planning and construction of the Forbidden City in Beijing, and also to find what traditions and symbolism were used in this construction. Bachelor work consists of three chapters, where detail information is given. In the Chapter 1, is examine the process in which Beijing as the capital of the Ming Dynasty, the development of the imperial architecture, planning and building. In the Chapter 2, the Palace city, or the Purple Forbidden City is opened, it's physical and spatial condition is described. In the last Chapter is about materials and compositions of palace structure, which were necessary to built this grandiose city. Chinese people were using different types of material, but still gave preference to wooden materials. In this work was examined Chinese imperial architecture, and it gives us a chance to find out more about Chinese traditions and culture in the architecture.
Chinese Imperial Architecture of the Ming and Qing Dynasties. The Forbidden City
Keywords: Āzijas studijas