C# un F# salīdzinājums - Mačiņš, Alvis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir izpētīt un aprakstīt divas programmēšanas valodas – funkcionālo (deklaratīvo) F# un imperatīvo C#. Šīs valodas ir interesanti salīdzināt, tādēļ, ka abās teorētiski ir iespējams izstrādāt funkcionāli vienādus programmas, izmantojot vienus un tos pašus rīkus. Darbā tiek pētītas un analizētas valodu semantikas un sintakses atšķirības, valodu ātrdarbība, koda lasāmība u.c. raksturlielumi, kas var palīdzēt izvērtēt, kura no šīm divām valodām varētu būt labāk piemērota kāda konkrēta uzdevuma veikšanai.

This bachelor’s thesis describes two multi-paradigm programming languages – functional F# and imperative C#. It is interesting to compare those two language possibilites because both of them shares same development enviroments, tools and even framework, therefore it is possible to even develop solutions with equal functionality. This theses describes semantics, sintax, performance, code readability, etc., differences between both langauges and helps to decide for what tasks which language fits better.
Comparison of C# and F#
Keywords: Datorzinātne