E-komercijas aplikšana ar PVN un tās ietekme uz Latvijas valsts budžetu - Auziņa, Diāna (Latvijas Universitāte, 2021)
Tā kā mūsdienās Eiropas Savienība ir viens no vislielākajiem e-komercijas tirgiem pasaulē, kas attīstās ļoti strauji, pastāv grūtības ar savlaicīgu izmaiņu izsekošanu tirgū un šīs saimnieciskās darbības veida aplikšanu ar pievienotās vērtības nodokli. Darba mērķis ir, izpētot Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu bāzi attiecībā uz PVN piemērošanu un identificējot īpašos režīmus e-komercijai, novērtēt to ietekmi uz PVN sistēmu un nodokļu iekasējamību Latvijas budžetā. Pamatojoties uz darba gaitā iegūtiem rezultātiem un informāciju, tiek izstrādāti priekšlikumi PVN piemērošanas pilnveidošanai e-komercijas jomā.

Nowadays European Union is one of the largest and fastest -growing e-commerce markets in the world, therefore there are difficulties in tracking market changes in timely manner and in imposing value added tax on this type of economic activity. The aim of this work is to research and evaluate the impact of the VAT system and the chargeability of taxes in the Latvian budget by exploring the European Union and Latvia's regulatory enactments on VAT application and identifying the special regimes for e-commerce. Relying on the results and information obtained from work, aim is to develop suggestions for improving VAT enforcement in the area of e-commerce.
The impact of value added tax for e-commerce on Latvian national budget
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; PVN; budžets; e-komercija; režīms