Imigrantu iespējas Latvijas darba tirgū - no darba devēju perspektīvas - Rēķis, Pēteris (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darba tēma ir “Imigrantu iespējas Latvijas darba tirgu no - darba devēju perspektīvas”. Darba mērķis ir izpētīt, kādas iespējas darba devēji spēj saskatīt imigrantiem Latvijas darba tirgū. Hipotēze ir - darba devēji saskata plašas iespējas imigrantiem Latvijas darba tirgū. Lai sasniegtu darba mērķi, autors izvirzījis šādus darba uzdevumus - aplūkot cilvēkkapitāla un migrācijas teorijas, analizēt Latvijas darba tirgu un apskatīt Latvijas darba tirgus problēmas, izpētīt vai ir pieejami dati par imigrantu skaitu un nodarbinātību Latvijā, veikt darba devēju aptauja un ekspertu intervijas. Teorētiskajā daļā autors apskata darba tirgus raksturojumu, cilvēkkapitāla un migrācijas teoriju, kā arī uzņēmumu kultūru. Otrajā daļā tiek veikta Latvijas darba tirgus analīze un apskatītas Latvijas darba tirgus pieprasījums un piedāvājums un Latvijas darba tirgus problēmas. Trešajā daļā tiek apskatītas imigrantu iespējas Latvijas darba tirgū, analizētas darba devēju aptaujas un ekspertu intervijas. Darbā izmantotas statistikas datu kvantitatīvās un kvalitatīvās analīzes metodes, statistikas datu salīdzinošā analīze u.c. Atslēgvārdi: darba devēji, darba ņēmēji, imigrācija, darba tirgus, Latvijas darba tirgus.

The title of Bachelor’s thesis is “Possibilities for immigrants in the Latvian labour market - from employers' perspective”. The aim of the paper is to see if employers are willing to hire immigrants in the labour market. The hypothesis is - employers see great opportunities for immigrants in the labour market. In order to achieve the objective, the author set the following tasks – to examine the human capital and migration theory, to analyse the Latvian labour market and the problems of the Latvian labour market, to do an employer survey and expert interviews. The theoretical part of the Bachelor’s thesis contains labour market characteristics of human capital and migration theory, as well as the organization culture. The second part is about the Latvian labour market analysis, Latvian labour market supply and demand and the problems that occur in the Latvian labour market. The third part examines the possibilities for immigrants in the Latvian labour market, analyses the employer survey and expert interviews. The statistical data and the research methods are quantitative and qualitative comparative analysis of statistical data. Keywords: employers, workers, immigration, the labour market, Latvian labour market.
Possibilities for immigrants in the Latvian labor market - from employers' perspective
Keywords: Ekonomika; darba devēji; darba ņēmēji; imigrācija; darba tirgus; Latvijas darba tirgus