Izlietoto dzērienu iepakojumu savākšanas automātu ieviešanas iespēju analīze, izmantojot Somijas pieredzi. - Daugule, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma ir ‘’Izlietoto dzērienu iepakojumu savākšanas automātu ieviešanas iespēju analīze, izmantojot Somijas pieredzi’’. Pieaugošais sadzīves atkritumu apjoms ir būtiska mūsdienu attīstītās pasaules ekoloģiskā problēma. Efektīva izlietoto iepakojumu savākšana un pārstrāde ir viens no veidiem kā risināt šo problēmu. Darba mērķis ir analizēt iespēju ieviest Latvijā izlietoto dzērienu iepakojumu depozītu saņemšanas sistēmu, kura tiktu organizēta izmantojot izlietotā dzērienu iepakojuma savākšanas automātus. Darba rezultātā tika secināts, ka sekmīgai depozītu sistēmas darbības ieviešanai nepieciešami grozījumi Latvijas likumdošanā, kas veicinātu uzņēmēju ieinteresētību izlietoto dzērienu iepakojumu savākšanas procesa organizēšanā.

Topic of this bachelor thesis is ‘Analysis of Possibilities to Establish Reverse Vending Machines in Latvia on Bases of Finnish Experience’. Huge amount of the household waste is a serious ecological problem in our developed world. An effective packaging collection and recycling system is one of the ways how to tackle this problem. The objective of the thesis is to analyse possibilities to establish beverage packaging deposit system in Latvia, the operation of which would be supported by reverse vending machines. As a result an author came to the conclusion that changes in Latvian legislation are necessary to motivate entrepreneurs to organise beverage packaging collection and to establish successful deposit system.
Analysis of Possibilities to Establish Reverse Vending Machines in Latvia on Bases of Finish Expierence.
Keywords: Vadībzinātne