Interešu grupu ietekme uz Latvijas reģionu ekonomisko attīstību - Zemlicka, Laine (Latvijas Universitāte, 2009)
Ekonomiskās attīstības tendences daudzās valstīs ir atšķirīgas. Bieži vien attīstības valstis cenšas pārņemt pieredzi no attīstītajām caur dažādiem ekonomiku stimulējošiem projektiem. Tomēr par vienu no valsts ekonomiskās izaugsmes pamatbalstiem tiek uzskatīta pati sabiedrība. Aktīva pilsoniskā sabiedrība, kas mērķtiecīgi pārstāv savas intereses, dibinot nevalstiskās organizācijas un citas sabiedrisko labumu un interešu grupu aizstāvošas struktūras, panāk labklājības celšanos. Darbā tiek aplūkota interešu grupu ietekme uz Latvijas reģionu ekonomikas attīstību. Darbā tiek izvirzīta hipotēze: Latvijas reģionu ekonomiskā augšupeja ir atkarīga no tā, cik šajos reģionos ir spēcīga pilsoniskā sabiedrība. Kā būtiskākie jēdzieni, kas tiek aplūkoti darba teorētiskajā daļā ir pilsoniskā sabiedrība, sociālais kapitāls, interešu grupas un nevalstiskās organizācijas.

Tendencies of economic development in meny countries are different. Developing countries often take expierence from developed countries through economic challenging projects. Hovewer, one of the basic elements of growth of states is society. Civil society, which represents interests of society through non-governmental organizations (NGO’s) and other interest groups, gets the increase of welfare. Research is about impact of interest groups on region economic development in Latvia. The Hypothesis of this research: Economic development in regions in Latvia depends on civil society in regions. Key words are civil society, social capital, interest groups and non- governmental organizations.
The effect of interest groups on the economics development of Latvian regions
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)