Ar elpošanu sinhronizētas krūts vēža staru terapijas īpatnības - Cīrule, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbā „Ar elpošanu sinhronizētas staru terapijas īpatnības” tiek apspriests, kādas ir ar elpošanu sinhronizētas staru terapijas īpatnības un iespējamās komplikācijas. Pētījuma mērķis attēlo šī staru terapijas veida īpatnību ietekmi uz pacientu. Pētniecības darbs veikts kā kvalitatīvā pētniecība un kā pētniecības instruments izmantota intervija. Pētniecības darba rezultāti rāda, ka pacienti ir labi informēti un terapijas veikšanai nepieciešamā elpas aizture un pozas ieņemšana īpašas grūtības nerada.

Bachelor work "Features of respiratory gating" is being discussed, what are respiratory gating characteristics, features and possible complications. Aim of the research shows this radiation treatment pattern features impact on the patient. Research activities are carried out as a qualitative research and as a research tool is used an interview. The results of the research show that patients are well informed and therapies for performing breath retention and posture does not cause particular difficulties.
The features of breathing-synchronized radiotherapy for breast cancer
Keywords: Medicīna