Starptautisko prasību ieviešana Latvijas Republikas valsts pārvaldes iekšējā audita sistēmā - Sīle, Jana (Latvijas Universitāte, 2007)
Maģistra darba tēma “Starptautisko prasību ieviešana Latvijas Republikas valsts pārvaldes iekšējā audita sistēmā” ir izvēlēta, pamatojoties uz nepieciešamību pilnveidot LR valsts pārvaldes iekšējā audita sistēmu un nodrošināt Iekšējā auditoru institūta izstrādātajiem Starptautiskajiem iekšējā audita profesionālās prakses standartiem un Ētikas kodeksam atbilstošas un vienotas iekšējā audita sistēmas ieviešanu LR valsts pārvaldē. Maģistra darba mērķis ir izvērtēt LR valsts pārvaldes normatīvo aktu iekšējā audita jomā atbilstību Iekšējā auditoru institūta Starptautiskajiem iekšējā audita profesionālās prakses standartiem un Ētikas kodeksam un izstrādāt priekšlikumus LR normatīvo aktu pilnveidošanai. Maģistra darbs sastāv no piecām nodaļām, 19 tabulām, 2 attēliem un 5 pielikumiem. Maģistra darba rezultātā tiek izteikti secinājumi un sniegti priekšlikumi LR iekšējā audita normatīvo aktu pilnveidošanai.

The title of the Master Paper is „The Implementation of the International Standarts into the Public sector Internal Audit System of the Republic of Latvia”. The topic was chosen, basing on the necessity to improve and unify the public sector internal audit function as well as to ensure compliance with the International Standards for Professional Practice of Internal audit. The goal of the Master Paper is to analyse the legal basis of the public sector internal audit of the Republic of Latvia in order to conclude whether it is compliant with the International Standards for Professional Practice of Internal audit and Code of Ethics. Appropriate recommendations are elaborated. The Master Paper consists of 5 sections, 19 tables, 2 figures and 5 Annexes. The Master Paper provides conclusions and recommendations for improvements of the legal basis of the Republic of Latvia public sector Internal auditing function.
THE IMPLEMENTATION OF THE INTERNATIONAL STANDARTS INTO THE PUBLIC SECTOR INTERNAL AUDIT SYSTEM OF THE REPUBLIC OF LATVIA
Keywords: Ekonomika