Tūrisma pakalpojumu pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām - Eglītis, Lauris (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba nosaukums: „Tūrisma pakalpojumu pieejamība cilvēkiem ar īpašām vajadzībām”. Izmantotās metodes – salīdzināšanas un analītiskā metode. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot Rīgas pilsētas un viesnīcu gatavību kvalitatīvi uzņemt dažāda veida tūristus. Tiek izveidota kritēriju tabula, kas ir vispārīgi izveidota visiem tūrisma infrastruktūras mezgliem. Bakalaura darba gaitā tiek analizēti šie kritēriji teorētiskajā daļā, kas ir Starptautiskās Standartu Organizācijas izveidoto kritēriju atspoguļojums Latvijas apstākļiem. Analizēta tiek īpašo vajadzību grupas, invalīdi ratiņkrēslos kā viena no grupām tiek analizēta bakalaura darbā. Tiek apskatīta pasaules valstu pieredze šāda veida tūrismā. Galvenie secinājumi – kritēriji, kas ir zināmi, bet tie netiek īstenoti un pilsēta nav gatava uzņemt viesus ar īpašām vajadzībām, kas ir potenciāls drauds Rīgas un Latvijas tēlam. Atslēgvārdi – cilvēki ar īpašām vajadzībām

The name of bachelor work: “Tourism Service Availability for Persons with Special Needs”. Used methods in work – reference and analytic. The aim of the work is to find out preparedness of Riga to accept different kind of guests. Was created table of criterions, what were made in general for all tourism components. During the work these components have been analyzed, who are reflection of ISO requirements for all member countries. Groups with special needs, disabled persons in wheelchairs like one of them, have been analyzed in the work. The experiences in this kind of tourism of foreign countries were examined. The main conclusions – requirements, what were known, but were not put into effect and city is not ready to accept these kind of guests with special needs, what is potential threat for image of Riga and Latvia. Keywords – people with special needs
Tourism Service Availability for Persons with Special Needs
Keywords: Vadībzinātne