Sīkās motorikas attīstības sekmēšana 3 – 4 gadīgiem bērniem ar dabas materiāliem tehnoloģiju mācību jomā - Graudiņa, Egita (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba autore: Egita Graudiņa. Darba zinātniskais vadītājs: Inga Stangaine. Kvalifikācijas darba nosaukums ir “Sīkās motorikas attīstības sekmēšana 3 – 4 gadīgiem bērniem ar dabas materiāliem tehnoloģiju mācību jomā”. Kvalifikācijas darbā pētījuma mērķis ir teorētiski un praktiski izzināt 3 – 4 gadīgu bērnu sīkās motorikas attīstības sekmēšanas iespējas, darbojoties ar dabas materiāliem. Darba autores kvalifikācijas darbs sevī ietver teorētisko daļu un empīrisko daļu. Teorētiskajā daļā tiek apkopotas tādu pedagogu un psihologu kā I. Šternfeldes, S. Grasmanes, E. Smirnovas, A. Ļebedevas L. Priedes un B. Brices, atziņas par sīkās motorikas jēdzienu, tās sekmēšanas iespējām izmantojot dabas materiālus. Empīriskajā daļā tiek veikts pētījums trīs līdz četrgadīgu bērnu grupā. Balstoties uz teorētiskajām atziņām, tiek izstrādāti un izvirzīti kritēriji sīkās motorikas attīstīšanai ar dabas materiāliem. Pētījuma jautājums: Kā pedagoģiskajā procesā izmantot dabas materiālus, lai sekmētu 3 – 4 gadīgu bērnu sīkās motorikas attīstību? -atbildēts un apstiprināts. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, 2 nodaļām, 6 apakšnodaļām, darba autores secinājumiem un priekšlikumiem, darbā ietveri 8 attēli, 6 tabulas, 4 pielikumi, izmantoti 30 literatūras avoti. Darba apjoms ir 40 lpp.

Author of the work: Egita Graudiņa. Scientific supervisor: Inga Stangaine. The title of the qualification paper is “Promoting the development of fine motor skills for 3-4 years old children with natural materials in technology training”. The aim of the research in the qualification work is to theoretically and practically find out the possibilities of promoting the development of small motor skills in children aged 3-4 years by working with natural materials. The author's qualification work includes a theoretical part and an empirical part. The theoretical part summarizes the pedagogues and psychologists such as I. Šternfeldes, S. Grasmanes, E. Smirnovas, A. Ļebedevas L. Priedes un B. Brices, knowledge of the concept of fine motor skills, the possibilities of its promotion using natural materials. In the empirical part, the study is performed in a group of three- to four-year-old children. Based on the theoretical findings, criteria for the development of fine motor skills with natural materials are developed and set. Research question: How to use natural materials in the pedagogical process to promote the development of fine motor skills in 3 - 4-year-old children? -answered and confirmed. The qualification work consists of an introduction, 2 chapters, 6 subsections, the author's conclusions and suggestions, the work includes 8 figures, 6 tables, 4 attachments, 30 references. The volume of the work is 40 pages.
Promoting the development of fine motor skills for 3-4 years old children with natural materials in technology training
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; sīkā motorika; dabas materiāli; tehnoloģiju mācību joma; Tehnoloģiju joma