Laimes līgumi - Bērtiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir "Laimes līgumi". Latvijas Republikas juridiskajā literatūrā šis temats ir pētīts ļoti maz. Būtiskākā problēma ir tā, ka mūsdienu azartspēļu industrija turpina attīstās ļoti strauji, savukārt Latvijas Republikas likumdevējs nav spējis savlaicīgi pielāgoties reālajai situācijai, tāpēc pastāv novecojušas un neprecīzas normas, kas jānovērš, kā arī jāpanāk taisnīgs regulējums, lai azartspēļu patērētājs atrastos vienlīdzīgās tiesiskajās attiecībās ar azartspēļu vai izlozes organizētāju. Autora darba mērķis ir novērst nepilnības Civillikumā, kā arī citos normatīvos aktos, kas satur novecojušas normas, kuras ir nepieciešams grozīt. Autors piedāvā savu vērtējumu tam, kā būtu juridiski precīzi jābūt normām, lai tās atbilstu mūsdienu situācijai. Darbā tiek izpētīti visi Latvijas Republikā atļautie azartspēļu un izložu veidi, kā arī konstatēts brīdis, ar kuru laimes līgums skaitās par noslēgtu. Šis brīdis atšķiras katra laimes līgumi sevišķo īpašību dēļ, taču autors ir noteicis laiku, ar kuru ir uzskatāms, ka ir notikusi vienošanās par visām līguma būtiskajām sastāvdaļām un laimes līgums skaitās noslēgts. Autora veikto pētījumu rezultātā ir secinājumi, ka azartspēļu patērētājs reizēm slēdz laimes līgumus, kas satur nevienlīdzīgus līguma noteikumus.

Bachelor’s thesis topic is "Gaming, betting and lottery contracts". In the Latvian Republic in academic literature, this topic has been studied very little. The fundamental problem is that today's gaming industry continues to evolve very rapidly, while the Latvian Republic of the legislature has been unable to adapt to nowadays, so there is outdated and inaccurate rules that must be changed, as well as to achieve a fair framework for gambling consumers located in equal relationship with gambling or the lottery organizers. The author's goal is to fill the gaps in the Civil Law, as well as other laws and regulations that contain outdated rules which need to be amended. The author offers his assessment of how legally precise provisions should be so that they meet today's situation. In the thesis all of the authorized forms of gambling and lotteries in the Latvian Republic are studied, and the moment is found when the agreements have been concluded. This moment is different for each of gaming contracts because of the special nature of contracts, but the author has set the time, which is deemed to have been set in the contract when all the essential ingredients are agreed upon . Author's research has also led to conclusions that the gaming consumer has sometimes closed gaming contracts that contain unfair contract terms
Gaming, Betting and Lottery Contracts
Keywords: Juridiskā zinātne