Cilvēka metafizika un filozofiskā antropoloģija Maksa Šēlera un Martina Heidegera skatījumā - Zālīte, Beatrise (Latvijas Universitāte, 2019)
Šēlers pievēršas cilvēka definīcijai un aprakstam situācijā, kad top vairāki citi mēģinājumi jautājumu par cilvēku uzdot no jauna. "Cilvēka novietojums kosmosā" tiek publicēts ap to pašu laiku, kad savu skatījumu uz cilvēku ieskicē arī Martins Heidegers (Freiburgas inaugurāllekcija "Kas ir metafizika"?). Bakalaura darbā uzdots jautājums: kādas Šēlera skatījumā uz cilvēku ir paralēles, sasauces (un arī atšķirības) ar Heidegera filozofiju un antropoloģiskajiem pētījumiem.

Scheler focus on the definition and description of a person in a situations where there are several other attempts to ask a question about the person again. "The Human Place in Cosmos" is published around the same time as Martin Heidegger beliefs about human (Inaugural lecture at Freiburg “Introduction in Metaphysics"?). In Bachelor`s thesis discussed question: what Scheler sees in relation to human is the parallels, conjecture (and also differences) with Heidegger philosophy and anthropological research.
"The Metaphysic of Men and Philosophical Anthropology in the view of Max Scheler and Martin Heidegger"
Keywords: Filozofija; Šēlers; Heidegers; filozofiskā antropoloģija; cilvēka metafizika; cilvēks