Iekšējās kontroles sistēmas novērtējums SIA "Bendikas kantoris" - Jonāne, Baiba (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā tiek pētīta SIA „Bendikas Kantoris” iekšējā kontroles sistēma un izvirzīta sekojoša problēma: SIA”Bendikas Kantoris” nepilnvērtīgi izstrādā iekšējās kontroles sistēmu un to pienācīgi nenovērtē. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt iekšējo kontroles sistēmu SIA „Bendikas Kantoris”, veikt tās novērtējumu, atklāt iekšējās kontroles sistēmas nepilnības un izstrādāt priekšlikumus to novēršanai un pilnveidošanai. Analīzes gaitā autore secināja, ka SIA”Bendikas Kantoris” pastāv izvirzītā problēma. Kontroles pasākumos tika konstatētas nepilnības un sniegti ieteikumi to samazināšanai. Darbs ietver 4 daļas un darba apjoms ir 65 lappuses, iekļauti 15 attēli, 3 tabulas, 1 pielikums. Atslēgvārdi: iekšējā kontrole, iekšējās kontroles sistēma, iekšējās kontroles sistēmas sastāvdaļas, iekšējā kontroles sistēma uzņēmējdarbības ciklos, riski.

In the bachelor work is being analyzed the internal control system and is being defined the following problem: the "Bendikas Kantoris"Ltd. inefficiently establish an internal control system and underestimate it. The aim of bachelor work is to explore the internal control system of the "Bendikas Kantoris"Ltd., carry out its assessment, disclose internal control weaknesses and develop proposals to address them. During the analysis, the author concluded, that in the "Bendikas Kantoris"Ltd. previously determined problem exists. Deficiencies were determined in the control measures and the author hade made recommendations to reduce them. The work consists of 4 parts and total capacity of the bachelor work is 65 pages, including 15 pictures, 3 tables, 1 annex. Keywords: internal control, internal control system, internal control system components, the internal control system in business cycle, risks.
Internal control systems assessment in the SIA "Bendikas kantoris"
Keywords: Ekonomika