Investīcijas dārgmetālos no sudraba aspekta un tā nākotnes perspektīvas - Korobka, Vjačeslavs (Latvijas Universitāte, 2013)
Investīcijas sudrabā ir viena no pēdējā laikā aktuālākajām tēmām, kas raisa ar vien lielāku sabiedrības interesi. Galvenā problēma ar ko saskaras ir pienācīga situācijas novērtēšana un apstākļiem atbilstoša lēmuma pieņemšana. Bakalaura darba mērķis ir palīdzēt labāk orientēties dārgmetālu tirgū un gūt maksimālu labumu no tā. Galvenie uzdevumi ir sudraba tirgus izpēte un galveno novērtēšanas metožu izmantošana investīciju procesā. Darbs sniedz vērtīgu ieskatu par tirgus īpatnībām un visu nepieciešamo informāciju lēmuma pieņemšanai dažādos apstākļos. Izejot no iegūtajiem rezultātiem, autors secina, ka sudraba cenas pieaugums ir reāls, taču tas var nenotikt tuvākajā laikā, jo pašreiz ir jūtama spēcīga ārējo faktoru ietekme uz dārgmetālu cenām. Investīciju laikā svarīgākie rādītāji ir cenu ilgtermiņa trends un relatīvo vērtību svārstību cikli.

Silver as investment, gains popularity among investors in recent years. For many, decision making process lacks critical details, that can limit their returns. The purpose of this study is to offer practical advice about how one can better navigate the market and take full advantage of it. The research objectives are to analyse the silver market and study investors actions in different market conditions. It provides valuable insights that will help to suceed. As for the results the author concludes that further increase of silver price is possible, however it may not happen so soon. Precious metal prices are being controlled by influential market participants. The two main indicators to look for during research are long term price trends and economic cycles. If used correctly, they will help to make more effective investment decisions.
Silver as investment in precions metals and its future perspectives
Keywords: Ekonomika