Finanšu analīze uzņēmumā SIA Būvnieciņš - Rūkle, Anda (Latvijas Universitāte, 2015)
SIA Būvnieciņš ir neliels uzņēmums, kurš darbojas būvniecības nozarē, kurā finansiālo stāvokli ietekmē dažādi faktori. Darba mērķis ir veikt finanšu analīzi uzņēmumā SIA Būvnieciņš, novērtēt iegūtos rezultātus un salīdzināt ar konkurentu finanšu rādītājiem, un izstrādāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Darbs sastāv no 5 nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek pētīta finanšu analīzes būtība un nepieciešamība. Otrajā nodaļā raksturoti finanšu analīzes rādītāji. Trešajā nodaļā ir vispārīgs nozares un uzņēmuma raksturojums. Ceturtajā nodaļā autore veic uzņēmuma finanšu analīzi. Piektajā nodaļā ir salīdzinājums ar konkurenta finanšu rādītājiem. Darba kopējais apjoms ir 63 lapas. Lai gan uzņēmums saskārās ar finansiālām grūtībām, kuru sekas jūtamas joprojām, kopumā uzņēmuma finanšu rādītāji vērtējami pozitīvi, un neliecina par maksātnespēju.

Ltd Buvniecins is a small company in construction industry, where financial status is affected by different factors. Purpose of research is to make Ltd Buvniecins financial analysis, measure results and compare them with competitor’s, and create proposals for financial situations improvement. Diploma paper has 5 chapters. In first chapter is inquired content and necessary of financial analysis. In second chapter is characterized financial indicators. Third chapter includes overall description of industry and company. In fourth chapter author has made financial analysis of company. Fifth chapter includes comparison with competitor financial indicators. Total extend of work is 63 pages. Althouth company had financial difficulties, which still has effect, company finacial indicators are in a positive way and dose not indicate insolvency.
Ltd Buvniecins financial analysis
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; aprites rādītāji; rentabilitāte; maksātnespēja