RDB2OWL izteiksmju modeļa redaktors TDA vidē - Diteriha, Gerda (Latvijas Universitāte, 2012)
Šī bakalaura darba ietvaros tika izstrādāts(un joprojām ir izstrādes procesā) RDB2OWL izteiksmju modeļa redaktors TDA vidē. Lai veiksmīgi to varētu veikt, autore iepazinār ar RDB2OWL izteiksmju valodu, kas ļauj definēt attiecības starp relāciju datu bāzēm un tām atbilstošām ontoloģijām. Izstrādei tikai izmantots OWLGrEd redaktors, kas izmanto OWL sintaksi ontoloģiju aprakstīšanai un Lua programmēšanas valoda ar lQuery papildinājumu, kas ļauj veidot vizuālas lietotājformas. Rezultātā tika iegūts pagaidām ļoti vienkāršs izteiksmju redaktors ar savu metamodeli un iespēju piesaistīt citu metamodeli(Šajā gadījumā RDB2OWL), tajā pašā laikā saglabājot redaktora universalitāti. Atslēgas vārdi : RDB2OWL, RDF, OWL, Semantiskais tīmeklis

During the development of bachelor's work, author started the development of RDB2OWL expression model redactor in TDA. To make it happen, the author had to learn about RDB2OWL mapping language, that allows to define relations between relation data bases and ontologies. Also OWLGrEd redactor, which uses the OWL syntax for defining the ontologies was used for the development, so was Lua programming language with lQuery library, which allows us to visualize user-forms. As a result we got very simple expression redactor, with its own meta-model and possibility to link it to another meta-model(in this case RDB2OWL), in the mean-time remaining as universal redactor. Key words: RDB2OWL, RDF, OWL, Semantic web
RDB2OWL expression model editor in TDA environment
Keywords: Datorzinātne