Esošas Informācijas Sistēmas funkcionalitātes papildinājums – modulis „Datu apmaiņa ar apakšsistēmām” - Indāns, Mareks (Latvijas Universitāte, 2013)
Esošas IT sistēmas attīstības projekts paredz paplašināt sistēmas datu ievades funkcionalitātes iespējas ar dažādu apakšsistēmu palīdzību. Apakšsistēmas datus ņem no atsevišķa datu bāzes servera. Šajā darbā aprakstītais modulis nodrošina datu apmaiņas funkcionalitāti starp centrālo datu bāzi un apmaiņas serveri. Modulis sastāv no divām galvenajām komponentēm. Sistēmas funkcijas, kas nodrošina nepieciešamo datu apmaiņu starp centrālo serveri un pārsūtīšanas serveri, kā arī lietojumprogrammatūra, kas nodrošina šī apmaiņas procesa administrēšanu un pārraudzīšanu kā arī konstatēto datu apmaiņas konfliktu risināšanu. Sistēmas izstrādē izmantotas T-SQL un C# programmēšanas valodas, izmantojot Microsoft Visual Studio izstrādes rīkus.

The existing IT system development project foresee to improve system data entry functionality using different subsystems. Subsystems data will take from separate database server. This work describe module which performs data exchange functionality between central database and exchange database. Module consists of two main components. System functions which performs necessary data exchange between database servers. And user applications which performs data exchange process administration and monitoring and detected data exchange conflicts solving. System was developed using T-SQL and C# programming languages using Microsoft Visual Studio development platform tools.
The functionality improvement of existing Information System – „Data Exchange with subsystems” module
Keywords: Datorzinātne