2-3 gadīgu bērnu līdzsvara prasmju sekmēšana - Malnača, Ligita (Latvijas Universitāte, 2018)
Pētījuma tēma: 2-3 gadīgu bērnu līdzsvara prasmju sekmēšana Darba autors: Ligita Malnača Darba vadītāja: Vecākā pasniedzēja Dr.paed. Inta Bula-Biteniece Pētījuma mērķis: Fizisko aktivitāšu kopuma izveide līdzsvara sekmēšanai 2-3 gadus vecam bērnam Darba apjoms: 71 lappuse, 4 attēli, 9 tabulas, 6 pielikumi Darba uzdevumi: 1. Analizēt pedagoģiski zinātnisko literatūru par bērnu vecumposma īpatnībām un fizisko aktivitāti 2. Noteikt sākotnējo bērna līdzsvara līmeni. 3. Izveidot un praksē aprobēt vingrinājumu kopumu līdzsvara spējas sekmēšanai 4. Novērtēt līdzsvara vingrinājumu kopuma efektivitāti. Atslēgas vārdi: 2-3 gadus vecs bērns, fiziskās aktivitātes, līdzsvara vingrinājumi Pētījuma bāze: Rīgas privātā pirmsskolas izglītības iestāde “X”, piedalās 12 pirmās jaunākās grupas bērni. Balstoties uz teorētiskās literatūras analīzi, kvalifikācijas darbā autore analizē un praksē pielieto fizisko aktivitāšu kopumu kā līdzsvara attīstības sekmēšanas galveno metodi darbā ar 2-3 gadus veciem bērniem. Praktiskā pētījuma rezultāti apstiprina izvirzīto hipotēzi par to, ka līdzsvara attīstība tiek sekmēta, ja dažādi līdzsvara vingrinājumi un fiziskās aktivitātes atbilst bērna vecumposma īpatnībām un tiek pielietoti ķermeņa pārvaldīšanai un apzināšanai. Kvalifikācijas darbs sastāv no 2 nodaļām: Pirmajā nodaļā tiek atspoguļots 2-3 gadus veca bērna līdzsvars pedagoģiskajā mācīšanās procesā: bērna pedagoģiskais, psiholoģiskais un fizioloģiskais raksturojums, fizisko aktivitāšu nozīme bērna attīstībā, līdzsvars un tā nozīme bērna attīstībā. Otrajā nodaļā tiek atspoguļots praktiskais pētījums: pētījuma vispārīgs raksturojums, pētījuma gaita un pētījumā iegūto rezultātu analīze.

Research topic: Promotion of balancing skills for children aged 2-3 years Author of work: Ligita Malnaca Supervisor: Senior Lecturer Doctor of Pedagogy Inta Bula-Biteniece Aim of the research: Creation of a set of physical activities that promote balancing skill of a 2-3 year old child. Workload: 71 pages, 4 pics, 9 tables, 6 attachments Tasks: 1. To analyze the pedagogically scientific literature on the peculiarities and physical activity of children at certain stages of the age; 2. Determine the initial balance skill of the child 3. To create and practice a set of exercises to promote balancing skill; 4. Assess the effectiveness of the balancing exercise. Keywords: 2-3 year old child, physical activity, balance exercises Research base: Riga Private Primary School "X", 12 children of the first younger group. Based on the analysis of theoretical literature, the author analyzes and applies in practice the set of physical activities as the main method of promoting balance development in work with children aged 2-3 years. The results of a practical study confirms the hypothesized hypothesis that balance development is encouraged if different balance exercises and physical activities correspond to the peculiarities of the child's age and are used for body management and identification. The qualification work consists of 2 chapters: The first chapter describes the balance of a 2-3 year old child in the pedagogical learning process: the pedagogical, psychological and physiological characteristics of the child, the role of physical activity in the development of the child, the balance and its role in the development of the child. The second chapter presents a practical study: a general description of the study, the progress of the study and the analysis of the results obtained in the study.
Promotion of balancing skils for children aged 2-3 years
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; 2-3 gadus vecs bērns; fiziskās aktivitātes; līdzsvara vingrinājumi; līdzsvars