"Procesuālās ekonomijas princips Civilprocesā" - Rieksta, Madara (Latvijas Universitāte, 2015)
Autores bakalaura darba „Procesuālās ekonomijas princips civilprocesā” tēma ir aktuāla, jo ir būtiski, lai tiesu sistēma būtu efektīva, kas spētu nodrošināt ātru un taisnīgu personu savstarpējo strīdu atrisināšanu un likumisko interešu aizsargāšanu. Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot procesuālās ekonomijas principa jēgu un būtību, kāda ir tā nozīme, kādi ir procesuālās ekonomijas principa problēmjautājumi Civilprocesa likumā attiecībā uz tādiem jautājumiem kā sagatavošanas sēdes izmantošana, pierādījumu un paskaidrojumu sniegšana, lietas izskatīšanas atlikšana un kā šos problēmjautājumus varētu atrisināt. Bakalaura darbs sastāv no ievada, četrām nodaļām un secinājumiem. Lai sasniegtu bakalaura darba mērķi, pētīti spēkā esošie normatīvie akti, publikācijas, juridiskā literatūra un tiesu prakse par šo tēmu. Bakalaura darba pētījuma rezultātā izstrādāti secinājumi un priekšlikumi grozījumiem Civilprocesa likumā, lai veicinātu procesuālo ekonomiju civilprocesā Latvijā. Atslēgvārdi: civilprocess, procesuālā ekonomija, principi, Civilprocesa likums.

The theme of the thesis is “The Principle of the Procedural Economy in the Civil Procedure”. It can be considered actual since it is important for the judicial system to be effective and able to ensure rapid and equitable resolution of disputes between individuals and the protection of legitimate interests. The aim of the present paper is to investigate the nature and meaning of the principle of the procedural economy and its significance along with the problematic issues of the principle of the procedural economy of the Civil Procedure Law such as the use of the preparation of meetings, the evidence and explanation, as well as the stay of proceedings and how these issues could be resolved. The research paper consists of introduction, four chapters and conclusions. In order to achieve the objective of the research, laws and regulations in force, publications, legal literature and the case law on the topic were studied. As a result of this study conclusions and proposals for amendments to the Civil Procedure Law were established in order to contribute in the promotion of the procedural economy. Keywords: proceedings, procedural economy, principles, Civil Procedure Law.
"Principle of procedural economy in Civil procedure"
Keywords: Juridiskā zinātne