Apsūdzības grozīšana kriminālprocesā - Balgalve, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbs ir par apsūdzības grozīšanu kriminālprocesā, kas galvenokārt koncentrējas uz Latvijas tiesiskā regulējuma apskati. Tiek apkopota informācija balstoties gan uz prakses materiāliem, gan arī zinātnisko literatūru. Maģistra darba mērķis ir noskaidrot un izpētīt apsūdzības grozīšanas krimināltiesisko regulējumu un ar to saistīto iespējamo problemātiku un Kriminālprocesa likuma nepilnības. Darbā uzmanība ir pievērsta apsūdzības jēdziena noskaidrošanai, satura noskaidrošanai lēmumam par personas saukšanu pie kriminālatbildības, kā arī apsūdzības noformēšanai, procesuālajām funkcijām un tās smagumam. Kriminālprocess, apsūdzība, apsūdzētais, lēmums, prokurors, grozīšana, tiesa.

The Master thesis is about incrimination charge in criminal procedure, that mainly concentrates on adjustable in Latvia. Information are summarize lean on jurisprudence and on scholastic literature. The Master thesis aim is to make out and explore incrimination charge controllable and whit that associated problems and faults in Criminal procedure law. In this work attention is convert on incrimination concept clarification, content of resolve of person calling on criminal liability, procedural functions and its severity. Criminal procedure, incrimination, accused, decision, procuratur, amendment, court.
Accusartion amendment in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne