Procesuālā imunitāte - Čuvirovs, Valentīns (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir procesuālā imunitāte. Galvenais uzsvars darbā ir uz kriminālprocesuālo imunitāti, jautājums ir ļoti plašs, tāpēc daži jautājumi tiek aplūkoti virspusīgi. Kriminālprocesuālās imunitātes institūts paredz tiesības konkrētiem tiesību subjektiem likumā noteiktos gadījumos, atkāpjoties no vispārēju noteikumu pildīšanas. Taču nepastāv viens konsolidēts avots, kurš nosaka tās personas un gadījumus. Latvijā esošais kriminālprocesuālās imunitātes regulējums ir sadalīts vairākos normatīvos aktos. Darba uzdevums ir noskaidrot kriminālprocesuālās imunitātes nepieciešamību sabiedrībā. Pētījums ir vērsts uz literatūras un tiesību aktu izpēti, lai noskaidrotu ārvalstu praksi un ietekmi uz procesa virzību. Darba rezultātā ir atklāta jēdziena izpratne, imunitātes attīstība un to ietekme uz procesu.

The title of the bachelor’s thesis is procedural immunity. The focus of the work is based on immunity from criminal procedure, the question is very wide, so some issues are dealt with superficially. As stated by law Institute of criminal procedural immunity provides rights to certain entities to depart from the general norms. However there is not one consolidated source that shows persons and cases. Current Latvian regulation of criminal procedural immunity is not fully expressed in one act, it is divided into a number of laws and regulations. The task of the thesis is to identify the need for criminal immunity in society. Work is focused on the literature and law research to determine foreign experience and immunity impact on process. Thesis reveals understanding of the concept, development of immunity and how it affects the process.
Procedural Immunity
Keywords: Juridiskā zinātne