Vērtspapīru tirgus prognozēšanas un analīzes metodes - Allahverdijevs, Elvins (Latvijas Universitāte, 2016)
Izstrādātais darbs sastāv no 59 lappusēm, 32 attēliem. Darba mērķis ir, pamatojoties uz Baltijas vērtspapīru tirgus fundamentālo un tehnisko akciju analīzi, izvēlēties investīcijam, pievilcīgāko uzņēmumu. Darba mērķa sasniegšanai tiek izvirzīti sekojošie uzdevumi: 1.noteikt un izpētīt fundamentālās un tehniskās analīzes paņēmienus; 2.atlasīt no Baltijas vērtspapīru tirgus Oficiālā saraksta tās akcijas, kuras tiks analizētas darba praktiskajā daļā; 3.veikt izvēlētas uzņēmumas akcijas fundamentālo analīzi, uz kuras rezultātu pamata izvēlēties no investīciju viedokļa pievilcīgāko uzņēmumu; 4.veikt izvēlēto akciju tehnisko analīzi, nosakot perspektīvākās akcijas; 5.salīdzināt fundamentālās un tehniskās analīzes rezultātus un izvēlēties uzņēmumu, kurā ir vērts ieguldīt. 6.izstrādāt secinājumus par uzņēmumu akciju cenu ietekmējošiem faktoriem un sniegt priekšlikumus par investīciju iespējām izvēlētajā nozarē. Izstrādājot bakalaura darbu, autors izmantoja dažādus interneta resursus, latviešu, angļu un krievu valodās. Atslēgvārdi: fundamentālā analīze, tehniskā analīze, Baltijas vērtspapīru tirgus, AS „Grindeks”, AS „Olainfarm”, vērtspapīru tirgus, akcijas.

Bachelor thesis contains 59 pages, 32 images. The goal of Bachelor thesis is, on the basis of the Baltic stock market fundamental and technical analysis, choose more attractive company for investments. For achieving purpose of the bachelor thesis, the following tasks are put forward: 1.to identify and examine methods of fundamental and technical analysis; 2.to choose the shares from the Baltic Securities Market Official share list, for their further analysis in a practical part of the bachelor thesis; 3.to carry out a fundamental analysis of the selected shares the results of which would be used for choosing the best company for investments; 4.to carry out a technical analysis of the selected shares and define the most promising shares; 5.to define the one company which is the best object for investment, by comparing the results of fundamental and technical analysis; 6.to develop conclusions on the factors influencing company share price and make suggestions about the investment opportunities in the chosen industry Latvian, English and Russian internet resources were used for writing this bachelor thesis. Key words: fundamental analysis, technical analysis, Baltic Securities Market, investments, JSC "Grindeks", JSC "Olainfarm", share market, stock.
Share market forecasting and analysis methods
Keywords: Ekonomika; tehniskā analīze; fundamentālā analīze; akcijas; vērtspapīru tirgus; AS "Olainfarm"