SIA “Krustpils aptieka” saimnieciskās darbības analīze un attīstības iespēju izvērtējums - Saukāns, Sandis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darbs tika veikts, lai izstrādātu pasākumus aptiekas SIA “Krustpils aptieka” pārvaldības procesu un finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Izanalizējot uzņēmuma finansiālos rādītājus var spriest par uzņēmuma darbību un sniegt priekšstatu kādus lēmumus pieņemt nākotnē. Katra uzņēmuma galvenais uzdevums ir palielināt efektivitāti un tādējādi palielinot peļņu.. Arī potenciālie aizdevēji skatās uz finansēm pieņemot lēmumu par aizdevuma piešķiršanu vai nepiešķiršanu uzņēmumam. Svarīgi ir arī iegūt priekšstatu par nozari kopumā, lai vadītājs pieņemot lēmumus būtu pēc iespējas informētāks pieņemot lēmumus. Apvienojot finansiālo izpratni un izpētot nozari var efektīvi vadīt uzņēmumu

The bachelor thesis was made to develop measures to improve management and improve the financial position of the pharmacy LLC “Krustpils aptieka”. Analysis of the financial data gives knowledge about how the company is run and what decisions need to be made to improve it. The goal of every company is to maximize its efficiency and therefore maximizing the profit. Potential lenders also look at finances before making the decision to make or not to make a loan. It is also very important to understand the business sector the company is operating in so that the head of the company can make informed decisions. Knowing the financial and business sector knowledge the head of the company can manage the company efficiently and effectively.
Business operations analysis of the pharmacy SIA “Krustpils Aptieka” and its development opportunities
Keywords: Ekonomika; aptieku nozare Latvijā; finanšu analīze; finanšu analīzes rezultāti; peļņa; zaudējumi