Nomierinošo bezrecepšu medikamentu un uztura bagātinātāju aprite Saules aptiekā , laika posmā no 2013.gada 1.marta līdz 2014.gada 1.martam - Vīnzarāja, Līga (Latvijas Universitāte, 2014)
Stress ir izmaiņas organismā kā atbildes reakcija uz jebkuru ārējās vides stimulu jeb stresoru. Stress ir viena no mūsdienu aktuālākajām problēmām, jo tam ir pakļauti visi un no tā nav iespējams izvairīties. Katram cilvēkam ir savi stresa pārvarēšanas paņēmieni, tajā skaitā arī nomierinošo bezrecepšu medikamentu un uztura bagātinātāju lietošana. Darba mērķis - noskaidrot nomierinošo bezrecepšu medikamentu un uztura bagātinātāju apriti Saules aptiekā, laika posmā no 2013.gada 1.marta līdz 2014.gada 1.martam, ar anketēšanas palīdzību izvērtēt stresa līmeni, tā rašanās cēloņus un respondentu domas par nomierinošo bezrecepšu medikamentu un uztura bagātinātāju efektivitāti. Bakalaura darbs tika izstrādāts Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes Farmācijas bakalaura studiju programmā. Literatūras un avotu saraksts satur 49 vienības. Darba apjoms ir 50 lpp., tas ietver 14 attēlus, 3 pielikumus.

Stress is the changes in body in response to any external stimulus or environmental stressors. Stress is one of today's most common problems, because it is exposed to everyone and it is impossible to avoid. Everyone has their own stress management techniques, including use of non-prescription sedative drugs and dietary supplements. The aim of this study is to explore the movement of non-prescription drugs and dietary supplements in „Saules aptieka” form March 1, 2013 to March 1, 2014 and make a questionnaire to assess the level of stress, its causes and the respondents thoughts about non-prescription drugs and dietary supplements effectiveness. The work was carried out in Faculty of Medicine of University of Latvia in framework of Pharmacy bachelor program. Thesis consists of 50 pages, 14 images and 3 appendixes. Bibliography contains 49 sources.
Sedative non-prescription drugs and dietary supplemnets turnover in "Saules aptieka" form March 1, 2013 to March 1, 2014
Keywords: Farmācija