Lasītprasmes pilnveide 1.klasē latviešu valodas stundās - Zīverte, Līga (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba „Lasītprasmes pilnveide1.klasē latviešu valodas stundās” mērķis ir pētīt un analizēt lasītprasmes pilnveidošanas iespējas latviešu valodas mācību stundās 1.klasē. Pētījuma aktualitāte izriet no tā, ka lasītprasmes pilnveidošana 1. klasē ir pamats turpmākam kvalitatīvam skolēna mācību procesam. Empīriskā pētījuma rezultāti liecina, ka skolēniem ir dažāds iepriekšējās lasītprasmes līmenis, kas sākotnēji apgūts pirmsskolā. Skolas pedagoģiskajā procesā lasītprasme ir pilnveidojama 1.klasē latviešu valodas stundās, izmantojot dažādu tekstu veidus. Svarīgs arī mērķtiecīgs darbs ar tekstiem. Darbā apkopoti tā rezultāti un piedāvāti priekšlikumi lasītprasmes pilnveidošanai 1.klasē latviešu valodas stundās.

The aim of the thesis “Improvement reading Abilities of in Form1 Latvian Language Lessons” to research and analyse the posibilities of perfecting literacy in the Latvian language classes in 1st grade. The relevancy of the topic can be noted in the fact that perfecting literacy in the 1st grade is the foundation of qualitative learning processes in the future. The results of the research show that 1st grade literacy can be perfected by using different groups of text. The thesis contains results and suggestions for the process of literacy perfection in the 1st grade Latvian language classes.
Improvement Reading Abilities of in Form 1 Latvian Language Lessons
Keywords: Pedagoģija; lasītprasme; pilnveidošana; latviešu valoda; lasāmais teksts