Faktu uzskaites sistēma - Plūmanis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2021)
Dažādi ar universitāti saistīti fakti, piemēram, konferences, publikācijas u.c., netiek uzglabāti vienuviet pēc vienota principa, kas apgrūtina akreditācijas dokumentu veidošanu un informācijas apstrādi kopumā. Darba mērķis ir atrast piemērotāko grafu datubāzes veidu informācijas uzglabāšanai un apstrādei, izveidot modeļus konkrēta veida faktu glabāšanai, kā arī aplūkot datu attīrīšanas metodes un algoritmus, kas varētu noderēt reālas sistēmas izveidē nākotnē. Darba uzdevumi ir iepazīties ar grafu datubāzēm un to veidiem, iepazīties ar datu attīrīšanas metodēm, izveidot modeļus konkrētu faktu glabāšanai. Darba rezultātā ir atrasta piemērotākā grafu datubāze faktu glabāšanai un izveidoti faktu modeļi un datu attīrīšanas algoritmi.

Various university-related facts, such as conferences, publications, etc., are not stored in one place according to a single principle, which makes it difficult to create accreditation documents and process information in general. The aim of this work is to find the most suitable graph database type for storing and processing information, to create models for storing specific types of facts, as well as to look into data cleansing methods and algorithms that could be useful for creating a real fact storage system in the future. Tasks of this work are to get acquainted with graph databases and their types, to get acquainted with data cleansing methods, to create models for storing specific facts. As a result of this work, the most suitable graph database for fact storage has been found and fact models and data cleansing algorithms have been developed.
Fact accounting system
Keywords: Datorzinātne; grafu datubāze; fakti; datu attīrīšana; ontoloģija