Pārmaiņu ieviešanas vadība Jelgavas novada pašvaldības darbinieku komunikāciju vidē - Kotlere, Agnese (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir noteikt vēlamās darbības Jelgavas novada pašvaldības iekšējās komunikācijas vides uzlabošanai. Maģistra darbs sastāv no divām nodaļām. Pirmā nodaļa ietver sevī teorētisko informāciju par organizāciju iekšējās komunikācijas jēdzieniem, organizācijas komunikāciju ar iekšējo un ārējo auditoriju un pārmaiņu vadību. Otrajā daļā aprakstīts empīriskais pētījums par komunikāciju vidi Jelgavas novada pašvaldības administrācijā (balstoties uz 62 darbinieku aptauju) un analizēti tā rezultāti. Kopumā iekšējās komunikācijas vide darbinieku skatījumā ir pozitīvi vērtējama, tomēr tajā praktiski nenotiek pārmaiņas. Iekšējo komunikāciju var sākt uzlabot tieši izskaidrojot pašvaldības ilgtermiņa stratēģiju, katra darbinieka lomu un nozīmi tās sasniegšanai. Papildus skaidrot lēmuma pieņemšanas iemeslus un ko pašvaldība grib panākt. Ir jāuzlabo iekšējā horizontālā komunikācija, lai darbinieki būtu pietiekami informēti par citu nodaļu kolēģiem un citu nodaļu darbu.Maģistra darba apjoms ir 65.lpp.. darbā iekļauti 13 attēli , 1 tabula un darbam ir 1 pielikums.

The purpose of the work is to establish the desired activities for the improvement of the internal communication environment of the municipality of Jelgava district. In general, the internal communications environment was found to be positive for employees, but there are virtually no changes in this environment. Internal communications can be improved directly by explaining the long-term strategy of the local government, the role of each employee in achieving it. In addition, it is necessary to explain the reasons for making decisions and what the local government wants to achieve. Horizontal communication should be improved so that employees are sufficiently informed about the work of other departments within municipality. The master's work consists of two chapters. The first chapter includes theoretical information about the concepts of internal communications of organizations, the organization’s communication with internal and external audience and change management. The second part describes the empirical study on the communications environment in the municipality administration of Jelgava district (as based on a survey of 62 employees) and has analysis of its results. The master's work contains 65 pages and includes 13 images, 1 table and 1 appendix
Change Implementation Management in the emloyee communication environment of Jelgava municipality
Keywords: Izglītības vadība; iekšējā komunikācija; ārējā komunikācija; pašvaldība; pārmaiņu vadība; iekšējā vide