Inovācijas finanšu pakalpojumu uzņēmumos - Ratkeviča, Inga (Latvijas Universitāte, 2014)
Mūsdienu konkurences un globalizācijas apstākļos, jebkura uzņēmuma stabilas ilgtermiņa izaugsmes dzinējspēks ir inovācijas. Maģistra darba mērķis ir noskaidrot, kādu inovāciju ieviešana finanšu pakalpojumu uzņēmumos ietekmē šo uzņēmumu sniegumu. Par galveno uzdevumu tika izvirzīts noskaidrot, kādu inovāciju ieviešana vislielākajā mērā sekmētu finanšu uzņēmumu sniegumu, kā arī noskaidrot inovāciju ieviešanas procesu un ietekmējošos faktorus finanšu pakalpojumu uzņēmumos. Pētījuma gaitā tika veikta teorijas, citu pētījumu rezultātu un statistisko datu analīze, komercbanku ieviesto inovāciju izvērtējums starptautiskā kontekstā un Latvijas komercbankas darbinieku aptauja par inovāciju ieviešanu finanšu pakalpojumu uzņēmumos. Iegūtie rezultāti tika apspriesti ekspertu intervijās. Pētījuma rezultāti atklāj, ka inovāciju ieviešana ietekmē finanšu pakalpojumu uzņēmumu sniegumu (tirgus daļu) un savas attīstības veicināšanai uzņēmumiem vislielākā uzmanība jāvelta gan pakalpojumu, gan tehnoloģis

Under the circumstances of contemporary competition and globalisation, innovations are a driving force of a stable long-term development for each company. The objective of the Master’s Thesis is to find out what innovations are being introduced in companies of financial services and how their introduction affects performance of the financial companies. The main task is to find out what are the innovations that would facilitate the performance of the financial companies the most, as well as to clarify the process of the innovation introduction and affecting factors in the financial companies. The research included analysis of theory, outcomes of other studies, and statistical data, evaluation of innovations implemented by commercial banks in different countries, and a survey of employees of a Latvian commercial bank on the innovation of financial services companies. Results obtained were discussed during expert interviews. The results of the research reveal that introduction of innovat
Innovation in financial services companies
Keywords: Ekonomika