Elektronisko norēķinu sistēmu veidošana - Piskunovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2007)
Mūsdienu pasaule nav iedomāja bez maksājumu kartēm. Maksājumu karšu apstrādes sistēmas mūsdienās nodrošina daudzveidīgu finanšu operāciju klāstu, kas ir rezultāts nozares straujajai attīstībai pēdējos desmit gados. Darbā tiek apskatīts elektroniskas norēķinu sistēmas jēdziens, norēķinu sistēmu klasifikācija, norēķinu sistēmu izveidē pielietotās tehnoloģijas un norēķinu sistēmu veidošanas metodoloģija uzņēmuma SIA Point Transaction System (POINT) ietvaros. Darba gaitā tiek izvērtēta pašreizējā POINT elektronisko norēķinu sistēmu veidošana prakse. Darba mērķis ir sniegt POINT izstrādātāju kolektīvam elektroniskas norēķinu sistēmas veidošanas metodoloģiju un pašu sistēma risinājumu, kuras darbības princips balstās uz daudzu uzdevuma-mērķētu lietojumprogrammu savstarpēju mijiedarbību.

The world of now days can not be imagined without payment cards. Payment card management systems in today ensure varied amount of business deal, which is result of considerably fast branch development in the last ten years. In this paper the definition of payment systems, its classification and the used technologies and methodology in designing such systems within the work of the IT company SIA Point Transaction System (POINT) are reviewed. In the agenda of this work the current praxis of POINT is evaluated. The goal of the paper is to establish the methodology of designing payment card management systems for the work collective of POINT that is based on correlation of applications that are designed for many different tasks.
Design of payment management systems
Keywords: Datorzinātne