Jūras krastā izskaloto aļģu biomasas ķīmiskā sastāva izvērtējums Kurzemes piekrastē - Butkus, Džesika (Latvijas Universitāte, 2021)
Jūras krastā izskaloto aļģu biomasas ķīmiskā sastāva izvērtējums Kurzemes piekrastē. Butkus D., darba vadītāji Dr. chem. Rudoviča V. un Dr. chem. Bikovens O. Maģistra darbs, 53 lappuses, 23 attēli, 18 tabulas, 37 literatūras avoti, 7 pielikumi. Latviešu valodā. Maģistra darbā ir veikta izskaloto jūras aļģu biomasas izpēte. Aļģu paraugi tika ievākti Baltijas jūras Kurzemes piekrastē Liepājas un Pāvilostas pludmalēs 2020. gadā vasaras un rudens sezonā. Izskalotās jūras aļģes tika raksturotas pēc botāniskā sastāva un noteiktā ķīmiskā elementu satura tajās. Izvērtēta jūras aļģu izmantošanas iespēja lauksaimniecībā mēslošanas nolūkos. MAKRO-, MIKRO-, RETZEMJU ELEMENTI, JŪRAS AĻĢES, KURZEMES JŪRAS PIEKRASTE, INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA

Evaluation of beach wrack algal biomass chemical composition in Kurzeme shore. Butkus J., Dr. chem. Rudovica V. and Dr. chem. Bikovens O. Master’s thesis, 53 pages, 23 figures, 18 tables, 37 references, 7 appendices. In Latvian. The research of leached algae biomass has been performed in the master's thesis. Algae samples were collected on the shores of the Baltic Sea in Kurzeme on the beaches of Liepaja and Pavilosta in 2020 during the summer and autumn seasons. The leached seaweed was characterized by its botanical composition and the determined content of chemical elements in it. The possibility of using algae in agriculture for fertilization purposes has been evaluated. MACRO-, MICRO-, RARE EARTH ELEMENTS, ALGAE, KURZEME SHORE, INDUCTALLY RELATED PLASMA MASS SPECTROMETRY
Evaluation of beach wrack algal biomass chemical composition in Kurzeme shore
Keywords: Ķīmija; MAKRO-, MIKRO-, RETZEMJU ELEMENTI; JŪRAS AĻĢES; KURZEMES JŪRAS PIEKRASTE; INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA