Tūrisma iespējas Latvijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem - Ļaksa, Maija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Tūrisma iespējas Latvijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem”. Darba mērķis ir pamatojoties uz veikto literatūras un sociālā tūrisma situācijas Latvijā analīzi, izstrādāt priekšlikumus, lai uzlabotu tūrisma iespējas Latvijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Darba pirmajā nodaļā apskatīti sociālā tūrisma teorētiskie aspekti, sociālā tūrisma nozīme sabiedrībā un tūrisma attīstībā, un tūrisma iespējas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Darba otrajā nodaļā aprakstīta un izanalizēta populārāko Latvijas tūrisma objektu un vietu pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī transporta pieejamība. Darba trešajā nodaļā apkopota un aprakstīta autores veiktā Latvijā dzīvojošo invalīdu - cilvēku ratiņkrēslā aptauja par tūrisma iespējām Latvijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Galvenie rezultāti – izanalizēta populārāko Latvijas tūrisma objektu un vietu pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un izstrādāti priekšlikumi, lai uzlabotu tūrisma iespējas Latvijā cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Bakalaura darba apjoms 76 lpp, tajā ietverti 11 attēli un 6 tabulas. Darba izstrādāšanai autore izmantojusi 52 literatūras avotus.

Bachelor thesis is „Latvian tourism opportunities for people with disabilities.” The aim of thesis is based on the literature and the social situation of Latvian tourism analysis, to develop proposals to improve the Latvian tourism opportunities for people with disabilities. The first chapter deals with theoretical aspects of social tourism, social tourism role in society and in tourism development, and tourism opportunities for people with disabilities. The second chapter described and analyzed the most popular Latvian tourist facilities and sites for people with physical disabilities, as well as the availability of transport. The third chapter summarizes and describes the author's conducted Latvian residents with disabilities - people in wheelchair survey about Latvian tourism opportunities for people with disabilities. Main results - developed proposals to improve the Latvian tourism opportunities for people with disabilities. Bachelor's thesis workload 76 pages, it contains 11 images 6 and tables. For the thesis development the author used 52 literature sources.
Tourism opportunities for people with reduced mobility in Latvia
Keywords: Vadībzinātne