Anrī Matisa vēlīnā posma daiļrade kā iedvesmas avots pusaudžu vecuma bērniem mākslas skolā - Stalbova, Baiba (Latvijas Universitāte, 2007)
Baibas Stalbovas diplomdarbā tika izpētīta Anrī Matisa vēlīnā posma daiļrade, kā iedvesmas avots pusaudžu vecuma bērniem mākslas skolā. Diplomdarba mērķis ir izpētīt, Anrī Matisa vēlīnā posma daiļradi, un sniegt to pusaudžiem kā iedvesmas avotu mākslinieciskajai darbībai. Lai īstenotu diplomdarba mērķi tika izvirzīti un izpētīti attiecīgi darba uzdevumi. Diplomdarba pirmajā daļā ir izklāstīta informācija par mākslinieka Anrī Matisa daiļrades vēlīnā posma mākslu. Darba otrajā nodaļā ir aprakstīts pusaudžu vecumposms. Izpēta iedvesmas rašanās iespēja iepazīstot pusaudžus ar Anrī Matisa mākslu. Darba trešajā daļā ir atklāts visi nepieciešamie faktori, kas sekmētu pedagoģisko izmēģinājumdarbību. Izstrādāta uzdevumu kopa „Ānrī Matisa vēlīnā posma daiļrade pusaudžu iedvesmošanai mākslas mācībām” un aprobēta mākslas skolā. Diplomdarba apjoms ir 53 lpp., 32 bibliogrāfiskie nosaukumi un 3 pielikumi.

Baiba Stalbova did a research study in her diploma thesis about Henri Matisse lately creation stage in arts, like an inspiration sources for teenagers who are doing arts in the school. Target of research these studies about Henri Matisse is to give teenagers an inspiration sources to do some art action. Diploma theses have three parts. In part one was explained the researched and completed information about an artist Henri Matisse life. In second part is written about teenager age group relations with learning the arts. Researched a chance of an inspiration arise to teenagers to know about Henri Matisse art. In the third part is listed all important factors who gona value pedagogical tests. To shape task set ‘Henri Matisse lately creation stages of arts is to inspire teenagers to do art studies’ researched and concluded art study methods. In the end of this part is a valued pedagogical test result. Sizes of the Diploma Thesis are 53 pages, 32 bibliographical names and 3 additions.
Henri Matisse art of the late creation stage as a source of inspiration for adolescents at art school
Keywords: Pedagoģija