4,5,6,7-Tetrahidro-1H-indazola atvasinājumu sintēze azīdu-alkīnu ciklopievienošanas reakcijās - Petrova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2013)
4,5,6,7-Tetrahidro-1-H-indazola atvasinājumu sintēze azīdu-alkīnu ciklopievienošanās reakcijās. Petrova, E., zinātniskais vadītājs Dr. Chem., doc. Kļimenkovs I. Bakalaura darbs, 30 lappuses, 2 tabulas, 17 attēli, 3 vienādojumi, 31 literatūras avots, 2 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā apkopota literatūtra par [3+2] ciklopievienošanās reakcijām, vara(I) jonu katalīzi, 1,2,3-triazoliem un 4,5,6,7-tetrahidroindazolu. Veikta 4,5,6,7-tetrahidroindazola atvasinājumu sintēze, izmantojot azīdu-alkīnu ciklopievienošanās reakcijas pēc dažādām metodēm. 1,3-DIPOLI, [3+2] CIKLOPIEVIENOŠANĀS REAKCIJAS, 1,2,3-TRIAZOLI, 4,5,6,7-TETRAHIDROINDAZOLI, AZĪDI, ALKĪNI

Synthesis of 4,5,6,7-tetrahydro-1-H-indazole derivatives in azide-alkyne cycloaddition reactions. Petrova, E., scientific supervisor Dr. Chem., doc. Kļimenkovs I. Bachelor thesis, 30 pages, 2 tables, 17 figures, 3 equations, 31 references, 2 appendices. In Latvian. Literature about [3+2] cycloaddition reactions, copper(I) ion catalysis, 1,2,3-triazoles and 4,5,6,7-tetrahydroindazoles has been reviewed. Synthesis of 4,5,6,7-tetrahydroindazole derivatives has been carried out using different methods of azide-alkyne cycloaddition reactions. 1,3-DIPOLES, [3+2] CYCLOADDITION REACTIONS, 1,2,3-TRIAZOLES, 4,5,6,7-TETRAHYDROINDAZOLES, AZIDES, ALKYNES
Synthesis of 4,5,6,7-tetrahydro-1-H-indazole derivatives in azide-alkyne cycloaddition reactions
Keywords: Ķīmija