Latvijas valsts simtgades svinēšana sociālajā tīklā Facebook.com - Rudakova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir “Latvijas valsts simtgades svinēšana sociālajā tīklā Facebook.com” Pētījuma mērķis: noskaidrot, kā notiks svinēšanas komunikācija Latvijas simtgades notikuma ietvaros un izpētīt, kā Latvijas iedzīvotāji iesaistās Latvijas valsts simtgades svinēšanas procesā. Darba teorētiskajā daļā raksturots kultūras mārketinga un pasākumu mārketinga jēdziens, kā arī sociālo mediju, lietotāju radīta satura un rituālkomunikācijas jēdziens. Facebook.com ierakstu izpētei izvēlēta kvantitatīvā kontentanalīze, Latvijas iedzīvotāju viedokļu izpētei izvēlēta anketēšanas metode un daļēji strukturēta intervija. Darba pētījuma rezultāti liecina par to, ka Latvijas valsts simtgades svinēšanas procesā, krievvalodīgie nejūtas piederīgi savai valstij un svinēšanas procesam, kā arī lielāka publikāciju daļa, saistībā ar Latvijas valsts simtgadi, ir par pasākumiem, kas ir organizēti par godu Latvijas simtgadei.

Bachelor’s thesis title is “Latvia’s centenary celebration in social media Facebook.com”. The objective of the research is: to find out how the communication of the celebration will be held throughout the Latvia’s centenary events and examine how Latvia’s inhabitants engage in the process of Latvia’s centenary celebration. In the theoretical part of the work are defined the concepts of cultural and event marketing, as well as the concepts of social media, user-generated content and ritual communication. For the research of the posts published on Facebook.com was chosen the quantitative content analysis method, for the research of the opinions of Latvia’s inhabitants were chosen the survey and semi-structured interview methods. The results of the research show that Russian-speaking inhabitants don’t feel like they belong to their country and the process of Latvia’s centenary celebration, as well as majority of publications related to the Latvia’s centenary is about events, organised in honour of Latvia’s centenary.
Latvia’s centenary celebration in social media Facebook.com
Keywords: Komunikācijas zinātne; kultūras mārketings; pasākumu mārketings; sociālie mediji; rituālkomunikācija; lietotāju radīts saturs