Tīmekļa ietvars vides sensoru datu attēlošanai organizācijās - Veldre, Juris Dāvis (Latvijas Universitāte, 2021)
Iekštelpu gaisa kvalitātei ir nemainīgi liela nozīme cilvēka ikdienas dzīvē. Cilvēki, kas lielāko dienas daļu pavada iekštelpās, piemēram, ofisā, jūt telpas gaisa kvalitātes ietekmi uz veselību un pašsajūtu. Telpas gaisa kvalitātes kontrole ir aktuāla problēma iestādēs, kas nav aprīkotas ar telpu gaisa automatizētu ventilāciju. Darbā aplūkoti risinājumi, kurus iespējams ierīkot iestādēs bez automatizētas ventilācijas sistēmas. Darbs tiek izstrādāts VPP “COVID-19 seku mazināšanai” projekta 6.6. ietvaros, kā rezultātā darba autors piedāvā savu risinājumu, lai uzraudzītu telpu gaisa kvalitāti organizācijās. Praktiskajā daļā realizēts reāls, strādājošs risinājums, kas ļauj veidot organizāciju telpu gaisa kvalitātes uzraudzību efektīvu un intuitīvi pārvaldāmu. Telpas gaisa kvalitātes mērījumi veikti izmantojot “Aranet” gaisa mitruma un Co2 daudzuma noteikšanas sensorus. No iegūtajiem rezultātiem tika secināts, ka izstrādātais risinājums spēj sekmīgi uzraudzīt telpas gaisa kvalitāti reālā laikā, kā arī rada iespēju veikt telpas gaisa kvalitātes analīzi par iepriekšējo dienu.

Indoor air quality has a significant importance in a person's daily life. People who spend most of their days indoors, such as in the office, know the impact of the air quality on their health and well-being. Indoor air quality control is a current problem in institutions that are not provided with automatic air ventilation. The thesis identifies solutions that can be installed with no automatic ventilation systems. The thesis is developed in conjuction with the project VPP “COVID-19 seku mazināšanai” 6.6. where the author of the thesis offers his solution to monitor the room air quality in organizations. In the practical part, a real, working solution has been implemented, which allows to create an efficient and intuitively manageable air quality monitoring in the organization's premises using Aranet humidity and Co2 sensors. Based on the results obtained, it was concluded that the developed solution can successfully monitor the real-time air quality in the room, as well as perform air quality analysis of the last week.
Web-based framework for displaying environmental sensor data in organizations
Keywords: Datorzinātne; Telpas gaisa kvalitāte; Ruby on Rails; Tīmekļa ietvars; Organizācijas; Aranet