Izsaukuma un dežūras gatavības institūti nodarbinātības attiecībās - Dērveniece, Agate (Latvijas Universitāte, 2024)
Šī bakalaura darba temats ir “Izsaukuma un dežūras gatavības institūti nodarbinātības attiecībās”. Darba mērķis ir izpētīt izsaukuma gatavības un dežūras gatavības institūtus darba tiesiskajās attiecībās un to galvenās atšķirības, kā arī noskaidrot vai tie ir atbilstoši Eiropas Savienības Tiesas sniegtajai interpretācijai par darba laika jēdzienu. Izsaukuma un dežūras gatavība ir savdabīgi un Latvijas tiesiskajā telpā neiztirzāti institūti. Šie institūti darba tiesībās ir nemainīgi bijuši aktuāli, tomēr praksē pastāv neizpratne par to nošķiršanu, un uzmanība to iekļaušanai normatīvajā regulējumā tika pievērsta tikai pēc Eiropas Savienības Tiesas un Latvijas Republikas Augstākās tiesas spriedumiem. Darba uzdevumi ir izpētīt izsaukuma un dežūras gatavības regulējumu vai tā tapšanu Eiropas Savienības direktīvās un Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu normatīvajos aktos, izanalizēt Latvijas Republikas Augstākās tiesas un Eiropas Savienības Tiesas tiesu praksi un doktrīnā paustās atziņas, izvērtēt institūtu problemātiku, izsecināt kādas regulējuma pilnveides iespējas pastāv un kā atšķirt izsaukuma un dežūras gatavību, kā arī noteikt šo institūtu un ar to saistīto laika periodu, kā, piemēram, pārvietošanās jeb atbildes laika un pārtraukumu, atbilstību darba laika jēdzienam vai alternatīvi – atpūtas laika jēdzienam.

The topic of this bachelor thesis is “On-call and on-standby readiness institutes in employment relations”. The aim of the thesis is to investigate the on-call and on-standby institutes in employment relations and their main differences, as well as to determine whether they are in conformity with the concept of working time provided by the Court of Justice of the European Union. On-call and on-standby are peculiar and not widely discussed institutes in the legal space of Latvia. In Labor law these institutes have always been relevant, however in practice there is a lack of understanding of their distinction, and more attention to their inclusion in the normative framework was paid only after the rulings of the Court of Justice of the European Union and of the Supreme Court of the Republic of Latvia. The objectives of the thesis are to examine the on-call and on-standby framework or its creation in directives of the European Union and normative acts of Latvia and other European Union member states, to analyze the case-law of the Supreme Court of the Republic of Latvia and of the Court of Justice of the European Union and the findings expressed in doctrine, to assess the problems of these institutes, to conclude what possibilities for improvement of the regulation exist and how to distinguish on-call and on-standby institutes, as well as to determine the conformity of these institutes and related time periods such as, travel or response time and breaks, with the concept of working time or alternatively – rest time.
On-call and on-standby readiness institutes in employment relations
Keywords: Juridiskā zinātne; Izsaukuma gatavība; Dežūras gatavība; Nodarbinātības attiecības; Darba laika jēdziens; Atpūtas laika jēdziens