Darba stresa un darba pašefektivitātes saistība ar darba izpildi - Jurkāne, Baiba (Latvijas Universitāte, 2007)
Rezumējums Pētījuma hipotēze: Stresa līmenis var negatīvi ietekmēt darba izpildes rādītājus, bet pašefektivitāte var pozitīvi ietekmēt darba izpildes radītājus. Pētījuma dalībnieki: Pētījuma izlasi veido 100 kasieres ( N = 100) no pārtikas tirdzniecības tīklu lielveikaliem, respondentu vidējais vecums 34 gadi. Pētāmo izlasi veidoja sievietes. Izlases veidošanas procesā uzmanība tika pievērsta pētāmo respondentu profesijai un darba stāžam. Pētījuma metodes: Darbā tika izmantota Everes, M. Frēzes un K.L. Kūpera ( Evers, Frese & Cooper, 2000) aptaujas „stress darba vietā „ – „Occupational Stress Indicator” „ Spriedzes cēloņi jūsu darbā” pamatskala (adaptējusi A.Krāmiņa, 2003). Darbā tiek izmantota darba pašefektivitātes vērtējuma skala ( Occupational Self-efficacy Scale ) B. Šīns un G. fon Kolanī (Schins & Won Collani, 2002) (adaptējis A.Cucurs,2004). Darba izpilde tika vērtēta pēc kasieres fiksēto vienību daudzuma kasē. Fiksētās vienības ir apkopotas un no tām aprēķināts to vidējais skaits dienā pēdējo 1-2 mēnešu laikā. Pētījumā iegūtie rezultāti ir sekojoši: Tika veikta daudzfaktoru regresijas analīze (neatkarīgie mainīgie stress un pašefektivitāte, atkarīgais mainīgais apkalpoto cilvēku skaits), iegūtie rezultāti apstiprina, ka regresija ir statistiski nozīmīga F= 10.61 p<0.001. Pētījuma mērķis bija noskaidrot vai darba izpilde ir saistīta ar darba stresu un pašefektivitāti. Galvenais pētījuma secinājumi ir, ka darba pašefektivitāti un darba stresa konstruktus var izmantot pētījumiem organizācijās un ka vairāk uzmanība ir jāpievērš stresa izraisošajiem faktoriem darba vidē. Atslēgas vārdi: darba stress, pašefektivitāte; darba izpilde

Hypothesis of research work: The stress level can affect negatively the work performance indices whereas self-efficacy has a positive influence on the work performance indices. The participants of research work: 100 cashiers were chosen (N=100) from foodstuff supermarket network. The average age of respondents was 34 years and the chosen persons were women. In the process of choosing persons, attention was paid to the occupation of respondents, participating in this research, and their length of service. Methods of reserch: In the research work there was used standart scale of questionnaire „Occupational Stress Indicator” by Evers, Frese & Cooper „Reasons of Tension in your Occupation” (adapted by A.Krāmiņa, 2003) In the research work there was used Occupational Self-efficacy Scale by B.Schins & G. von Collani, 2002 (adapted by A.Cucurs, 2004). The performance of work was estimated according to the number of fixed units by cashier in the cashbox. The fixed units were summarized and the average number per day was calculated during last or two months. The results of reserch work are as follows: In multifactor regression ananlysis was carried out (arguments were - stress and efficacy, variables – the served customers), the obtained results approve that regression is statistically significant F=10.61 p<0.001. The aim of this research work was to clarify whether Work Performance is connected with Occupational Stress and Self-efficacy. The proposed hypothesis was approved. The keywords: occupational stress, self-efficacy, work performance
Job Stress, Job Self-Effectiveness and Job Performance
Keywords: Psiholoģija