Spēles ekstensīvajā formā un to lietojumi - Adetu, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2018)
Maģistra darbā ir aprakstītas spēles ekstensīvajā formā un tādi to lietojumu piemēri kā izsoles procesa analizēšana ar atmugurisko indukciju un komunikācijas protokola attēlošana ar spēles koku. Tiek skaidrots arī spēles ar nepilnu informāciju jēdziens un mazāk pētītas saistības starp normālformu un atmuguriskās indukcijas procesu. Maģistra darbs ir domāts kā palīglīdzeklis spēļu teorijas apguvei. Tā pielikumā ir vairāki patstāvīgi veidoti uzdevumi ar atrisinājumiem.

The Master’s thesis describes extensive form games as well as their applications, such as the analysis of auctions with backward induction and the representation of a communication protocol with a game tree. Games with incomplete information and the connection between the normal form and backward induction process, which is less examined, is also described. Master's thesis is intended as an aid to learning game theory. The appendix of the thesis includes multiple exercises and their solutions.
Extensive form games and their applications
Keywords: Matemātika; spēļu teorija; ekstensīvā forma; komunikācijas protokols; Šubika izsole; nepilna informācija